Internet werkt niet meer op Ubuntu 6.10

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Sebazzz
Berichten: 368
Lid geworden op: 14 augustus 2006, 15:12
Locatie: Spijkenisse
    unknown unknown

Internet werkt niet meer op Ubuntu 6.10

Bericht door Sebazzz »

Ik startte vanmiddag op, en ik wilde Supertux installeren met apt-get,
en kwam erachter dat een locatie niet beschikbaar was. Ik startte Firefox
op en kwam tot de ontdekking dat toen ik naar de locatie van sources.lst
zocht Google.com weigerde. Iemand ideeen?

De laatste wijziging is dat ik een cdspeler in me computer erbij heb geplaatst. That's all. Dus zeggen jullie maar wat je van me wilt weten...

Alvast bedankt,
Sebas
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Wat voor foutmelding krijg je als je via de terminal intypt:

Code: Selecteer alles

firefox http://mozbrowser.nl
Kan trouwens best zijn dat de server van je provider even een storinkje had o.i.d., gebeurt hier ook wel eens.
Afbeelding
Manuel
Berichten: 2539
Lid geworden op: 21 december 2004, 20:16
Locatie: Alkmaar, Nederland
    unknown unknown

Bericht door Manuel »

Heb je een modem waarbij je aan de lichtjes kunt zien of het modem on-line is, en ook ingelogd? Het modem zou stuk kunnen zijn, er kan een probleem bij je provider zijn, er kan, wanneer je adsl hebt via kpn, een probleem bij kpn zijn.

De dns server(s) van je provider zou(den) tijdelijk van de leg kunnen zijn. Kun je b.v. wel http://194.109.6.92/ bereiken, maar niet http://xs4all.nl/ dan is dat het geval.

Je netwerkkaart kan stuk zijn.
Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3981
Lid geworden op: 20 november 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)
    unknown unknown

Bericht door vulture »

Probeer het eens met Konquerer of je daarmee wel internet op kan
MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's
Sebazzz
Berichten: 368
Lid geworden op: 14 augustus 2006, 15:12
Locatie: Spijkenisse
    unknown unknown

Bericht door Sebazzz »

Nee, het is de provider niet, want in Windoos doet alles het wel.
Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie »

Welke uitslag krijg je in je terminal als je.ifconfig doet.

ifconfig in je terminal.
En post hier eens de uitslag. :)

:?: Kun je wel met thunderbird mail ontvangen (verzenden.)
Afbeelding
Sebazzz
Berichten: 368
Lid geworden op: 14 augustus 2006, 15:12
Locatie: Spijkenisse
    unknown unknown

Bericht door Sebazzz »

Weird...
Hij doet het weer. Vanzelf :D

Probleem opgelost.