Mac OS 8 - 9

In dit forum kun je ervaringen uitwisselen met Mozilla-producten onder Apple's Mac OS (zoals Firefox, Camino, etc).
Samuël
    unknown unknown

Mac OS 8 - 9

Bericht door Samuël »

zijn de programma's firefox, thunderbird en nvu ook beschikbaar onder macos 8 tot 9? interessant om bijvoorbeeld te draaien op een oudere (tweedehands) laptop. ik zeg laptop omdat mijn voorkeur uitgaat naar laptops :lol:
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

Standaard worden deze systemen niet meer ondersteund door Mozilla. Zo raadt Mozilla gebruikers van deze systemen aan om iCab als browser te gebruiken. Mozilla bouwt geen recente versies meer voor deze systemen en daarom raden ze aan om niet te vertrouwen op oudere Mozilla-versies waarin later nog diverse beveiligingsfouten zijn opgelost.

Daarom ben je aangewezen op anderen die Mozilla-software bouwen. Enkele voorbeelden: http://www.t3.rim.or.jp/~harunaga/mozilla-macos9/

WaMCom (Web and Mail Communicator) heeft ook MacOS 9-versies:
http://wamcom.org/
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
common sense
Berichten: 656
Lid geworden op: 2 augustus 2006, 13:45
    unknown unknown

mozilla op (niet te) oude powerbook

Bericht door common sense »

Als de powerbook niet te oud is ("new world" model G3, G4) dan kun je er ipv OS 8 of 9 ook een Linux of BSD systeem opzetten (bijv. Debian, OpenBSD). In deze distros zit vaak al Firefox en Thunderbird prebuild & configured.

Let wel dat de machine niet te oud is ("old world?") omdat je dan tegen allerlei Open Firmware ellende (bugs) aanloopt. Het is wel aan te bevelen voordat je aan zoiets begint wat handigheid in Unix hebt (of daar iemand voor te charteren)