Ubuntu Linux brengt versie 6.10 uit: Edgy Eft

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11400
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Ubuntu Linux brengt versie 6.10 uit: Edgy Eft

Bericht door nirwana »

Ubuntu staat bekend als een gebruiksvriendelijke Linux-distributie. Elk half jaar verschijnt hier een nieuwe versie van. Onlangs heeft zij versie 6.10 uitgebracht. Deze heeft als codenaam <a href="https://wiki.ubuntu.com/EdgyReleaseNotes">Edgy Eft</a> gekregen.

Deze versie heeft als standaard-browser de recent uitgebrachte Firefox 2.0 aan boord. Daarnaast zit het officepakket OpenOffice.org 2.0.4 erbij evenals desktop-omgeving GNOME 2.16. Verder kun je met Tomboy handig notities maken (zoals je misschien al wel van een wiki gewend bent). Met F-Spot zijn foto's te beheren en het geheel ziet er netjes uit door het gebruik van een nieuw thema en afgeronde hoeken rondom de vensters. Uiteraard is via apt-get en de bijbehorende 'repositories' eenvoudig extra software te installeren of bij te werken.

Ubuntu is als CD-image <a href="http://www.ubuntu.com/products/GetUbuntu/download">te downloaden</a> (ook via Bittorrent) en de software kan daarnaast online op CD worden besteld. Let wel op dat als je nu een CD aanvraagt je de 6.06-versie (codenaam 'Dapper Drake') krijgt toegestuurd. Daarbij is het dus handig om te wachten tot ook daar versie 6.10 wordt aangeboden.

De DebianNews-website heeft al <a href="http://debian-news.net/modules/news/art ... 0">diverse recensies</a> van Ubuntu 6.10 op een rijtje gezet. De ene recensie legt vooral de nadruk op de nieuwe onderdelen en een andere recensie geeft aan wat wel op de planning stond, maar er uiteindelijk niet in is gekomen. De beste recensie krijg je uiteraard door het systeem zelf uit te proberen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu