Mozilla brengt Firefox 3 alpha uit en slaagt voor de Acid2-t

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11348
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Mozilla brengt Firefox 3 alpha uit en slaagt voor de Acid2-t

Bericht door nirwana » 10 december 2006, 10:01

Firefox 2 is net de deur uit, maar daarnaast werken de ontwikkelaars van Mozilla ook alweer een tijdje aan wat Firefox 3 moet worden. Daarvan is inmiddels een alpha-versie uitgebracht. Tot op heden werd deze browser Minefield genoemd, maar inmiddels is die omgedoopt tot <a href="http://wiki.mozilla.org/Firefox3">Gran Paradiso</a>. Dit is - niet geheel toevallig - ook de naam van een <a href="http://nl.wikipedia.org/wiki/Gran_Paradiso">grote berg in Italië</a>.

<img src="http://www.mozbrowser.nl/downloads/acid2passed.png" align="right" hspace="3" vspace="3">Deze <a href="http://www.mozilla.org/projects/firefox ... pha-versie van Firefox 3</a> is alleen bedoeld voor het testen van enkele nieuwe mogelijkheden en is gebaseerd op code van 4 december. Enkele dagen daarna is er code aan Firefox toegevoegd om ook de <a href="http://www.webstandards.org/files/acid2 ... d2-test</a> van het Web Standards Project goed te kunnen doorstaan. Dat is een uitgebreide test om te zien of een browser goed met de CSS-standaarden om gaat. De browsers Safari, Opera, iCab, Konqueror en Obigo gingen Firefox reeds voor en het is maar de vraag of de browser van Microsoft ooit zover zal komen.
Als je de Acid2-test in Firefox wilt aanschouwen, download dan eens een <a href="http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/ ... /">recente nightly build</a> van Firefox 3. Die zijn ook in het Nederlands beschikbaar. Wel is het raadzaam om een dergelijke nieuwe browser met een nieuw profiel uit te proberen.

<b>Bron:</b>
- <a href="http://www.mozbrowser.nl/forum/viewtopi ... >Onderwerp op MozBrowser forums</a>
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu