Glide into the fluffy cloud

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    Slackware Firefox

Glide into the fluffy cloud

Bericht door adri »

De laatste jaren heeft cloud computing behoorlijk aan populariteit gewonnen. Er zitten dan ook grote voordelen aan:
  • * geen software installeren/onderhouden
    * bestanden zijn -indien gewenst- ook toegankelijk voor anderen
    * platformonafhankelijk
    * geen gedoe met bestandextensies
Vooral Google heeft op dat vlak behoorlijk aan de weg getimmerd, denk bijv. aan Google Documenten en meer recentelijk Chrome OS.
In het kielzog van Chrome OS heeft Glide OS nu dat kunstje ook nagedaan.

Glide OS zal binnenkort beschikbaar komen als netbook OS (compleet met Desktop, i.t.t. Chrome OS). Alsof dat al niet genoeg is, heeft Glide op de consumentenelektronicabeurs CES als voorproefje een extensie gelanceerd voor browsers (geschikt voor Firefox, Internet Explorer en Google Chrome).

Met die extensie wordt een werkbalk geïnstalleerd in je browser waar je zo'n beetje je gehele cloud-gebeuren mee kunt onderhouden. Zo heb je bijvoorbeeld de beschikking over een bestandsbeheerder, tekstverwerker, de mogelijkheid om diapresentaties en spreadsheets te maken, een foto-editor, e-mail client, tekenprogramma, een agenda en de mogelijkheid je sociale netwerk te onderhouden. Het is ook toegerust met bestand-synchronisatie, een automatische functie voor het overzetten van bestandsformaten en -ook niet onbelangrijk- een extra 20 GB vrije opslagruimte.

Voor mensen met een smartphone, netbook of anderszins beperkte schijf die bovendien geen zin hebben om hun systeemsoftware te onderhouden en Google tot op het bot wantrouwen is het wellicht een uitkomst. De Glide-extensie is geschikt voor Windows, Linux en Mac OS X.

Schermafdruk van de browserwerkbalk.

Bron: ChromeNieuws.nl
Afbeelding