Mozilla promoot games op het open web (UPDATE)

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11528
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Mozilla promoot games op het open web (UPDATE)

Bericht door nirwana »

Mozilla Labs gaat open webstandaarden promoten door middel van het promoten van games op basis van webstandaarden. Hierbij denkt men aan recente webstandaarden als Open Video, Audio, WebGL, touch events, device-oriëntatie en geolocatie. Als je daar de steeds sneller wordende Javascript-engines aan toevoegt, dan heb je daarmee een mooie basis voor online toepassingen. Hiervoor heeft Mozilla een wedstrijd in het leven geroepen: Game On 2010.

Wat zou er nu mooier zijn dan het spelen van spellen op het web zonder dat je allerhande plug-ins (zoals Flash) nodig hebt. Ook erg handig voor plaatsen waar je niet zelf plug-ins kunt installeren. Daarnaast weten ontwikkelaars van games doorgaans wel raad met nieuwe technologie en hoe ze die het beste kunnen inzetten. Als games goed met een platform ontwikkeld kunnen worden, dan is het doorgaans ook geschikt om andere toepassingen mee mogelijk te maken.

Update 30 september 2010:
Inmiddels heeft Mozilla de regels, beoordeling en prijzen van de wedstrijd bekend gemaakt. Ook heeft men een lijst met bronnen aangegeven waarmee je je kunt verdiepen in de mogelijkheden van open webstandaarden.

bronnen:
1) Tweakers: Mozilla Labs promoot gaming op basis van open web-technologieën

2) Mozilla: Game On 2010 is here
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu