Firefox 5 is uitgebracht

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Firefox 5 is uitgebracht

Bericht door nirwana »

De stofwolken van Firefox 4 zijn nog nauwelijks opgetrokken en er zullen ongetwijfeld nog wel gebruikers met Firefox 3 rondsurfen. Toch heeft Mozilla vandaag versie 5 van de Firefox-browser uitgebracht. In deze versie 5 hoef je echter niet zoveel vernieuwingen te verwachten als in versie 4.

In versie 5 zijn de volgende zaken aangepast:
- de Do-Not-Track-functionaliteit is nu eenvoudiger te vinden (waarmee je kunt aangeven dat je niet wilt dat websites jouw surfgedrag in de gaten houden, mits websites dit ondersteunen)
- verbeterde desktop-integratie voor Linux
- verbeterde ondersteuning voor webstandaarden (HTML5, XHR, MathML, SMIL en canvas)
- ondersteuning voor CSS-animaties
- en uiteraard weer de nodige aanpassingen voor stabiliteit en veiligheid van de browser (waaronder een patch voor WebGL)

Via www.getFirefox.com kun je de nieuwe versie 5 inmiddels downloaden en ook zal deze wel weer als update via Firefox worden aangeboden.

Daarnaast wil Mozilla dit jaar ook nog een versie 6 en 7 uitbrengen, dus ze hebben de smaak blijkbaar te pakken wat de versienummers betreft. Zo bevindt versie 7 zich op dit moment in het alpha-stadium. Daarin kun je dan ook de meest ingrijpende wijzigingen verwachten. Echter is die nog niet aanbevolen voor algemeen gebruik. Voor algemeen gebruik wordt nu Firefox 5 aangeraden, want dat is een verbeterde versie van Firefox 4.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu