Firefox OS smartphones binnen enkele uren uitverkocht

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    Linux Firefox

Firefox OS smartphones binnen enkele uren uitverkocht

Bericht door adri »

Vandaag (dinsdag 23 april, bijna een jaar na de eerste aankondiging) zijn -speciaal voor ontwikkelaars om webapps te bouwen- de eerste Firefox OS smartphones te koop aangeboden via de Spaanse online winkel Geeksphone, te weten het goedkope model Keon (€110,-) en de iets luxer uitgerustte Peak (€ 179,-). De Keon was binnen de kortste keren uitverkocht en de Peak enkele uren later.

Dat is een mooie opsteker voor Mozilla die hun Firefox OS op de markt gaan brengen, m.n. in Zuid-Amerika en Azië. Europa zal later volgen, nog dit jaar volgens producent ZTE.

Diverse producenten en telecombedrijven hebben hun steun toegezegd aan Firefox OS, zoals ZTE, Alcatel, LG Electronics, Sony, Deutsche Telekom, Telecom Italia, Telefónica (in Spanje) en het Noorse Telenor.
In eerste instantie richt Mozilla zich op de onderkant van de markt, in de toekomst kan dat wellicht uitgebreid worden naar het duurdere segment.

Dat zoveel bedrijven in zee willen met Firefox OS schijnt te maken te hebben met het gegeven dat die bedrijven zich onder het juk van Android (en Apple en Microsoft) uit willen werken.
Firefox OS zal geheel Open Source zijn (zoals we van Mozilla gewend zijn).

Bronnen:
* ZDNet
* webwereld
* The Register
Afbeelding