Composer vraag.

Mozilla Suite is de huidige Mozilla met alles erop en eraan, dus inclusief MailNews, Composer, etc. De ontwikkeling van Mozilla Suite wordt op den duur stopgezet en vandaar dat het project SeaMonkey is gestart. Qua mogelijkheden en functies komt het sterk overeen met Mozilla Suite.
Gebruikersavatar
Peet
Berichten: 45
Lid geworden op: 1 januari 2004, 11:33
Locatie: Beeg

Composer vraag.

Bericht door Peet » 24 februari 2004, 20:19

Hoi !
Ik heb voor te proberen met composer een website gemaakt.
Het probleem is dat hij zich niet aan de browser aanpast .
Met anderre woorden :de vormgeving verschilt van browser en sommige plaatsjes worden niet weer gegeven .
Is dit ergens in testellen :?:
Afbeelding Groetjes Peet
Peets Website
My jabber ID mandrakeclub-peet@jabber.org
Mozilla 1.7 +mail & NVU

Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België

Bericht door ByteWarrior » 24 februari 2004, 21:28

Dit is normaal. Mensen gebruiken verschillende schermresoluties, verschillende browsers, ... En het maken van een website wordt er niet gemakkelijker op.

Kun je misschien een link geven of zo? Dat zou het probleem al heel wat duidelijker maken.

Gast

Bericht door Gast » 24 februari 2004, 21:45

ByteWarrior schreef:Dit is normaal. Mensen gebruiken verschillende schermresoluties, verschillende browsers, ... En het maken van een website wordt er niet gemakkelijker op.

Kun je misschien een link geven of zo? Dat zou het probleem al heel wat duidelijker maken.
Sorry ik kan je die link nog niet geven ,
Maar ik heb al bergrepen van een collega dat het aan de code ligt die composer omzet of zo iets.

Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België

Bericht door ByteWarrior » 25 februari 2004, 9:51

Anonymous schreef:Maar ik heb al begrepen van een collega dat het aan de code ligt die composer omzet of zo iets.
De code van Composer is anders wel vrij proper hoor :-).

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11309
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09

Bericht door nirwana » 25 februari 2004, 20:51

Alles beter dan de code die iemand met Frontpage maakt.
Frontpage weet nauwelijks dat er ook zoiets als web-standaarden en meerdere browsers bestaan.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
Peet
Berichten: 45
Lid geworden op: 1 januari 2004, 11:33
Locatie: Beeg

Bericht door Peet » 25 februari 2004, 23:35

Okee de meeste probblemen zijn verholpen.
Alleen past hij zich nog niet aan de resolutie.
Als ik hem bekijk met 800x600 dan moet ik gaan schuiven .
Afbeelding Groetjes Peet
Peets Website
My jabber ID mandrakeclub-peet@jabber.org
Mozilla 1.7 +mail & NVU

Gebruikersavatar
Peet
Berichten: 45
Lid geworden op: 1 januari 2004, 11:33
Locatie: Beeg

Bericht door Peet » 26 februari 2004, 20:13

Afbeelding Groetjes Peet
Peets Website
My jabber ID mandrakeclub-peet@jabber.org
Mozilla 1.7 +mail & NVU

Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België

Bericht door ByteWarrior » 26 februari 2004, 20:29

Als ik de source bekijk zie ik dat je nogal intensief gebruik gemaakt hebt van tables. Een slechte uitlijning kan aan vanalles liggen.

Tegenwoordig is dit niet meer aan te raden. De meeste mensen gebruiken tegenwoording CSS. Hierdoor scheidt je ontwerp van tekst en kan je je site makkelijker onderhouden. Als je CSS gebruikt, is het gewoon een kwestie van alles relatief te maken en dan past je site zich automatisch aan aan het browservenster... (met tabellen weet ik het zo niet).

Enkele goede links ivm CSS:
http://nemesis1.f2o.org
http://meyerweb.com/eric/css/edge/

Aangezien je een 3 column layout hebt, kan je misschien een CSS 'lenen' van iemand en je eigen site daaraan aanpassen. Later kan je deze CSS dan veranderen. Kijk bevoorbeeld eens naar deze layout. Op de kleuren hoef je niet echt te letten, deze kan je makkelijk veranderen.

Gebruikersavatar
Peet
Berichten: 45
Lid geworden op: 1 januari 2004, 11:33
Locatie: Beeg

Bericht door Peet » 26 februari 2004, 20:44

Nou de uitlijning is volgens mij nu goed ,daar ik alles in center geselecteerd heb .
Ik heb hem met verschillende browsers bekeken en alles staat hetzelfde .
Het enigste is dus dat ik met 800x600 moet schuiven.

Ik zal eens gaan googlen/NL CSS want mijn engels is verry buggy
Afbeelding Groetjes Peet
Peets Website
My jabber ID mandrakeclub-peet@jabber.org
Mozilla 1.7 +mail & NVU

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11309
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09

Bericht door nirwana » 26 februari 2004, 21:03

Peet schreef:Alleen past hij zich nog niet aan de resolutie.
Als ik hem bekijk met 800x600 dan moet ik gaan schuiven .
Zoiets gebeurt natuurlijk niet automagisch als je de breedte op 967 of 879 pixels specificeert. Regel 1 van goed site-ontwerp: specificeer de afmeting van een tabel in percentages. Dan ziet iedereen het zo goed mogelijk ongeacht de resolutie waarmee men aan komt surfen.

In jouw geval:
- centreer het geheel op die pagina (maak er 1 grote alinea van met een p-tag)
- zorg ervoor dat de breedtes van de tabellen in procenten worden gedefinieerd (in elk geval van de omringende tabellen)
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België

Bericht door ByteWarrior » 26 februari 2004, 22:10

Peet schreef:Ik zal eens gaan googlen/NL CSS want mijn engels is verry buggy
CSS staat voor cascading stylesheets. Het komt erop neer dat je webpagina bestaat uit een html (met al de tekst) en een stylesheet (een stijlenblad zeg maar, met al de opmaak). Er bestaan trouwens al een paar 'generators' die een stylesheet voor jouw aanmaken. Op die manier hoef je bijna niet meer te programmeren!!

Maar zoals ik dus al zei, van tabellen weet ik niet zoveel, die stap ben ik (gelukkig) overgeslagen in het ontwerpen van websites :-).

Als je graag wat meer info over CSS hebt (in het Nederlands weliswaar), bekijk dan even Stijlstek.nl. Je vindt er goede informatie over wat CSS nu juist is, en waarvoor het beter is dan tabellen.

Gebruikersavatar
Peet
Berichten: 45
Lid geworden op: 1 januari 2004, 11:33
Locatie: Beeg

Bericht door Peet » 26 februari 2004, 23:14

nirwana schreef:
Peet schreef:Alleen past hij zich nog niet aan de resolutie.
Als ik hem bekijk met 800x600 dan moet ik gaan schuiven .
Zoiets gebeurt natuurlijk niet automagisch als je de breedte op 967 of 879 pixels specificeert. Regel 1 van goed site-ontwerp: specificeer de afmeting van een tabel in percentages. Dan ziet iedereen het zo goed mogelijk ongeacht de resolutie waarmee men aan komt surfen.

In jouw geval:
- centreer het geheel op die pagina (maak er 1 grote alinea van met een p-tag)
- zorg ervoor dat de breedtes van de tabellen in procenten worden gedefinieerd (in elk geval van de omringende tabellen)
Owkee bijna goed .
Moet hem nog een beetje krimpen
Afbeelding Groetjes Peet
Peets Website
My jabber ID mandrakeclub-peet@jabber.org
Mozilla 1.7 +mail & NVU

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11309
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09

Bericht door nirwana » 26 februari 2004, 23:28

Peet schreef:Owkee bijna goed .
Moet hem nog een beetje krimpen
De afbeeldingen bepalen nu bijna de breedte van het geheel.
En dat is goed. Dan kun je de breedte beinvloeden via de breedte van de afbeeldingen. Neem je kleinere (of geen) afbeeldingen op, dan zou het geheel uiteindelijk heel mooi moeten resizen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gast

Bericht door Gast » 26 februari 2004, 23:32

Alvast bedankt voor de hulp !!!!

Gebruikersavatar
Peet
Berichten: 45
Lid geworden op: 1 januari 2004, 11:33
Locatie: Beeg

Bericht door Peet » 27 februari 2004, 13:08

Anonymous schreef:Alvast bedankt voor de hulp !!!!
Ik moet me toch eens inloggen op mijn anderre mozilla browser :lol: :lol: :lol:
Afbeelding Groetjes Peet
Peets Website
My jabber ID mandrakeclub-peet@jabber.org
Mozilla 1.7 +mail & NVU