miserie

Mozilla Suite is de huidige Mozilla met alles erop en eraan, dus inclusief MailNews, Composer, etc. De ontwikkeling van Mozilla Suite wordt op den duur stopgezet en vandaar dat het project SeaMonkey is gestart. Qua mogelijkheden en functies komt het sterk overeen met Mozilla Suite.
Wouter1974

miserie

Bericht door Wouter1974 » 1 juli 2004, 19:19

Hoi,

Ik had gisteren navraag gedaan hoe je mozilla suite 1.6 kon updaten naar 1.7. Enkele mensen hadden gereageerd en met die informatie ging ik aan de slag. Zoals de onderwerp titel vast doet vermoeden had ik dat beter niet gedaan. Na veel omzwervingen en vastlopende Mozilla's (zowel 1.6 als 1.7 ) heb ik Mozilla 1.7 weer uninstall gedaan en na nog veel zoeken en klooien heb ik eindelijk Mozilla 1.6 weer op mijn systeem staan, echter de engelse versie. Ik wist nog van de vorige keer dat ik dan een nederlands taalpakket moest downloaden en dat dan installeren. Vervolgens onder preferences de nederlandse taal instellen. Daar staat dat het nederlands pakket een update nodig heeft. Nou, ik mag updaten tot ik er bij neerval, hij blijft zeggen dat hij een update nodig heeft. Mozilla 1.6 is nu overigens half in het engels half in het Nederlands. Ik dacht na een tijdje van heel dat nederlands taalpakket te uninstallen en dan opnieuw te downloaden en dan weer te installeren, maar ik kan het nl taalpakket niet uninstallen, die optie wordt lichtgrijs, terwijl het engelse taalpakket wel te uninstallen is, daar wordt de button uninstall wel gewoon zwart.

Wat moet ik nu doen om toch mijn nederlandse mozilla weer terug te krijgen?

Jammer trouwens dat de 1.7 updaten niet werkt, ik leg me er maar bij neer dat ik het met de 1.6 zal moeten blijven doen. Een van de dingens die voor een leek als ik totaal niet lukken is mozilla suite updaten.... op dat gebied heeft Internet Explorer een stapje voor, die zijn gemakkelijk up to date te houden en upgraden is een fluitje van een cent.

Groetjes,

Wouter

Ria

Bericht door Ria » 1 juli 2004, 20:30

Ik zou de bestaande Mozilla deïnstalleren (via configuratiescherm) als die functie er is. Anders zou ik de map Mozilla (in Program Files) verwijderen. Daarna zou ik de map C:\Documents and Settings\Wouter\Application Data\Mozilla hernoemen, naam veranderen dus, en daarna de nieuwe Mozilla 1.7 NL installeren.

Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België

Re: miserie

Bericht door ByteWarrior » 1 juli 2004, 20:40

Wouter1974 schreef:Wat moet ik nu doen om toch mijn nederlandse mozilla weer terug te krijgen?
Ik zou het zeker niet houden bij Mozilla 1.6. De problemen met het Nederlandstalige taalpakket komen waarschijnlijk door je profiel. Meestal is het voldoende om een nieuw profiel aan te maken. Misschien helpt dit:

* Gebruik Mozilla Backup en maak een backup van je Mozilla profiel(en). Je kan je profiel ook gewoon hernoemen of kopiëren naar een andere plaats.
* Verwijder je profiel (dat bevindt zich ergens in Application Data/Mozilla, denk ik). Geen nood, je hebt immer nog de backup!

* Verwijder ook je oude Mozilla (vanuit het Configuratiescherm). Je kan ook gewoon de map in Program Files verwijderen.
* Installeer nu Mozilla 1.7 samen met het Nederlandstalige talenpakket.

* Maak een nieuw profiel aan en controleer of alles in het Nederlands staat.
* Plaats de gegevens van je oude profiel (zoals je bookmarks.html en prefs.js) in je nieuwe profiel.
op dat gebied heeft Internet Explorer een stapje voor, die zijn gemakkelijk up to date te houden en upgraden is een fluitje van een cent.
Als je van kaas met gaatjes houdt ... ;-)
Ik bedoel maar dat het zo onveilig is als een een uitstapje naar een land in oorlog. Meestal loopt het goed af, maar als er daar iets misgaat, dan zit je pas in de str*nt.
IE is inderdaad makkelijker te updaten, maar je weet nooit zeker wat er aan het gebeuren is tijdens die update (vanuit een veiligheidsstandpunt dan).

Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1509
Lid geworden op: 30 oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden

Re: miserie

Bericht door moZes » 2 juli 2004, 7:50

Wouter1974 schreef:Jammer trouwens dat de 1.7 updaten niet werkt.... op dat gebied heeft Internet Explorer een stapje voor
Wouter, let wel het installeren van 1.7 is geen update, maar gewoon de installatie van een nieuw programma. Ik heb tot nu toe nog nooit problemen gehad met het opnieuw installeren en ik ben al begonnen bij versie 0.8.
Je hebt hier te maken met een ander stuk software dan IE, ook al doen ze hetzelfde, dus probeer niet te denken alsof je met IE bezig bent, maar met Mozilla.

Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1509
Lid geworden op: 30 oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden

Re: miserie

Bericht door moZes » 2 juli 2004, 7:58

Wouter1974 schreef:Wat moet ik nu doen om toch mijn nederlandse mozilla weer terug te krijgen?
Sluit Mozilla af en kijk eens in C:\Programs\mozilla.org\Mozilla\chrome.
Verwijder/verplaats daar deze .jar bestanden NL.jar, nl-mac.jar, nl-NL.jar, nl-unix.jar en nl-win.jar.
Start Mozilla weer op en probeer nu de Nederlandse versie weer eens te installeren.

Even doorzetten Wouter, we krijgen je wel weer in het Nederlands en ook op versie 1.7!

Wouter1974

Bericht door Wouter1974 » 2 juli 2004, 15:46

Oh bedankt allemaal voor jullie uitleg. Ik zie nu al die bestanden staan die jullie hebben genoemd. Nu ben ik nog bang voor een ding. Ik heb ook 4 mail accounts in venster/Mail and newsgroups staan. Daar staan allemaal mailtjes in die ik graag na upgrade tot versie 1.7 nog wil hebben. Als ik een Backup neem zoals dhr. of mevr. ByteWarrior uitlegt, neemt hij dan ook een backup van mijn mails? Of staan die ergens anders en moet ik ze eerst kopieren naar mijn harde schijf en ze dan later in versie 1.7 weer terug kopieren?

Best wel leerzaam hiero, ooit wordt ik nog een computerspecialist :wink:

BTW, sinds ik mozilla draai, heb ik geen spyware meer, is dat normaal? Toen ik nog Explorer had, en ik draaide mijn ad aware, had ik ellenlange lijsten spyware en nu nooit meer. Of werkt Ad aware niet met Mozilla?

Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België

Bericht door ByteWarrior » 2 juli 2004, 15:53

Wouter1974 schreef:Ik heb ook 4 mail accounts in venster/Mail and newsgroups staan. Daar staan allemaal mailtjes in die ik graag na upgrade tot versie 1.7 nog wil hebben. Als ik een Backup neem zoals dhr. of mevr. ByteWarrior uitlegt, neemt hij dan ook een backup van mijn mails?
De heer, dankuwel :-)
Er wordt een backup genomen van je gehele profiel. Inclusief al je mails (je mails staan ook in je profiel.
BTW, sinds ik mozilla draai, heb ik geen spyware meer, is dat normaal? Toen ik nog Explorer had, en ik draaide mijn ad aware, had ik ellenlange lijsten spyware en nu nooit meer. Of werkt Ad aware niet met Mozilla?
Dat is volkomen normaal. De meeste spywareware is speciaal voor IE gemaakt en werkt niet met Mozilla. Je kan AdAware nog steeds draaien (bijvoorbeeld maandelijks of zo), maar veel spyware of adware gaat hij niet meer vinden.

Gebruikersavatar
Gert-Paul
Berichten: 2358
Lid geworden op: 4 maart 2004, 17:48

Bericht door Gert-Paul » 2 juli 2004, 15:55

Wouter1974 schreef:Oh bedankt allemaal voor jullie uitleg. Ik zie nu al die bestanden staan die jullie hebben genoemd. Nu ben ik nog bang voor een ding. Ik heb ook 4 mail accounts in venster/Mail and newsgroups staan. Daar staan allemaal mailtjes in die ik graag na upgrade tot versie 1.7 nog wil hebben. Als ik een Backup neem zoals dhr. of mevr. ByteWarrior uitlegt, neemt hij dan ook een backup van mijn mails? Of staan die ergens anders en moet ik ze eerst kopieren naar mijn harde schijf en ze dan later in versie 1.7 weer terug kopieren?
Mozilla Backup neemt als het goed is ook je mail mee, ik verwacht dat dit helemaal goed gaat maar ik heb geen ervaring. Wil je echt helemaal geen risico lopen, dan moet je de map C:\Documents and Settings\username\Application Data\Mozilla hernoemen of naar een andere locatie kopiëren. Dan heb je het altijd nog staan. (in Windows 98/Me is de locatie C:\Windows\Application data...)
BTW, sinds ik mozilla draai, heb ik geen spyware meer, is dat normaal? Toen ik nog Explorer had, en ik draaide mijn ad aware, had ik ellenlange lijsten spyware en nu nooit meer. Of werkt Ad aware niet met Mozilla?
Dit is heel normaal. Mozilla is namelijk een stuk veiliger dan IE, waardoor je veel minder kans op spyware hebt. :P

Wouter1974

Bericht door Wouter1974 » 2 juli 2004, 16:21

ik ga het eens proberen, ik hou jullie op de hoogte. Wens me maar veel succes toe, want ik krijg het vast weer voor elkaar dat het niet werkt. Ik ben een echte 'destroy' meneer als het op computers aankomt. :D

Ria

Bericht door Ria » 2 juli 2004, 16:36

Ik heb onlangs ontdekt dat je onder XP weggegooide bestanden kan "knippen" naar een andere locatie, bijvoorbeeld je bureaublad. Je hoeft het dus niet eerst vanuit de prullenbak terug te zetten om het te kunnen openen.
Dat is handig met weggegooide profielen.

wouter1974

Bericht door wouter1974 » 3 juli 2004, 9:41

Ik heb weer jullie hulp nodig, ik krijg mozilla suite 1.7 niet in het nederlands. Ik heb 1.7 geinstalleerd (engelse versie) en dan ga ik onder preferences en daar kan ik geen nederlands aanklikken, enkel engels. Er staat een knop bij (download more). Die heb ik aangeklikt en toen heeft hij succesvol het taalpakket gedownload. Onder preferences staat er nu Engels en Nederlands. Ik zet hem op nederlands, sluit hem af en start weer op (ook heel de computer aan en uit gezet) maar hij blijft in het engels.... :(
Waarom wil hij niet in het nederlands?

Ik had de oude profilen weggedaan zoals me hierboven is aanbevolen, heb de 1.6 uninstall gedaan via configuratiescherm en heb nieuwe 1.7 geinstalleerd. Doe ik nu iets verkeerd dat hij niet in het nederlands wil?

Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1509
Lid geworden op: 30 oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden

Nederlands

Bericht door moZes » 5 juli 2004, 6:56

wouter1974 schreef:Ik krijg mozilla suite 1.7 niet in het nederlands.
Lees hiervoor eens:
http://www.mozbrowser.nl/forum/viewtopic.php?t=192
Volgens mij moet het dan wel lukken.