Auto opstartextensie voor TB??

Met extensies en thema's kun je Mozilla-software vrijwel eindeloos uitbreiden. Kun je anderen een bepaalde extensie/thema aanbevelen? Of heb je vragen over of problemen met een bepaalde extensie/thema dan kun je die hier plaatsen.
Gebruikersavatar
TVL!_Corp
Berichten: 22
Lid geworden op: 28 maart 2006, 15:12

Auto opstartextensie voor TB??

Bericht door TVL!_Corp » 1 april 2006, 9:48

weet iemand of er een extensie bestaat waardoor Thunderbird gelijk opstart als je je pc aan zet?? ik vind het wel handig als ik die zou hebben..

zou iemand deze extensie hebben, zou hem dan willen posten of de downloadlink willen plaatsen?? alvast bedankt

Edit:typfoutjes

Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3981
Lid geworden op: 20 november 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)

Bericht door vulture » 1 april 2006, 12:58

MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's

Gebruikersavatar
TVL!_Corp
Berichten: 22
Lid geworden op: 28 maart 2006, 15:12

Bericht door TVL!_Corp » 2 april 2006, 10:59

bedankt!!, maar nu krijg ik gelijk TB in het midden van mijn scherm... is er ook een manier om hem gewoon in mijn startbalk (naast het klokje) telaten verschijnen als windows opstart?? :lol:
Afbeelding

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11324
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09

Bericht door nirwana » 2 april 2006, 12:47

Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
TVL!_Corp
Berichten: 22
Lid geworden op: 28 maart 2006, 15:12

Bericht door TVL!_Corp » 2 april 2006, 13:54

moet ik gewoon de exe file in de opstart map plaatsen??
Afbeelding

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11324
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09

Bericht door nirwana » 2 april 2006, 14:22

TVL!_Corp schreef:moet ik gewoon de exe file in de opstart map plaatsen??
Volgens mij moet je alles van ThunderTray in de Thunderbird-map plaatsen: standaard c:\program files\mozilla thunderbird
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
TVL!_Corp
Berichten: 22
Lid geworden op: 28 maart 2006, 15:12

Bericht door TVL!_Corp » 2 april 2006, 14:32

ya heb ik gedaan maar dan start Tunderbird niet op als windows opstart maar dat exe bestand en moet ik hem als nog eerst laden... ik krijg ook geen meldingen als ik een email heb... en van de txt bestand die er bij zit snap ik ook niet veel van...
Thundertray can launch Thunderbird automatically on startup. In order to do so
you need to specify either "launchshow" or "launchhide" on the command-line
(for instance, change the Start Menu Startup folder shortcut target to:
"thundertray.exe launchhide" to start Thunderbird in the background when
Windows/Thundertray starts).
ik wil gewoon dat Thunderbird opstart in mn startbalk naast het klokje... maar geen flauw idee hoe dat moet
Afbeelding

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11324
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09

Bericht door nirwana » 2 april 2006, 16:07

Thundertray kan automatisch Thunderbird laden (met de optie launchhide) en je kunt Thundertray tegelijk met Windows opstarten door het programma in de Opstarten-map van je startmenu te plaatsen. Ik hoop dat zo alle puzzelstukjes op hun plaats vallen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
TVL!_Corp
Berichten: 22
Lid geworden op: 28 maart 2006, 15:12

Bericht door TVL!_Corp » 2 april 2006, 16:09

ik zie die hele lauch hide niet....
Afbeelding

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11324
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09

Bericht door nirwana » 2 april 2006, 19:33

TVL!_Corp schreef:ik zie die hele lauch hide niet....
Dan citeer ik een stukje uit het thundertray.txt-bestand:
thundertray.txt schreef:Below is an overview of all available command-line arguments for Thundertray. Just specify any of the arguments below behind the executable name in a shortcut to Thundertray. Note that you should NOT start arguments with a dash or slash. All arguments are case insensitive
autoexit : Close Thunderbird automatically when exiting Thundertray.
launchshow : Launch Thunderbird upon Thundertray startup.
launchhide : Launch Thunderbird in hidden state upon Thundertray startup.
Oftewel, je klikt met de rechtermuisknop op ThunderTray.exe en kiest voor Snelkoppeling maken. Dan wordt in diezelfde map een snelkoppeling geplaatst. Die bewerk je door de eigenschappen ervan op te vragen en dan zet je launchhide (let op de spelwijze) erachter. Vervolgens klik je op OK en dan kun je de snelkoppeling naar de Opstarten-map slepen/kopiëren. Uiteraard kun je de snelkoppeling beter eerst even controleren voordat je deze naar Opstarten verplaatst.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
TVL!_Corp
Berichten: 22
Lid geworden op: 28 maart 2006, 15:12

Bericht door TVL!_Corp » 3 april 2006, 13:36

oke dat heb ik nog 1 vraagje dan moet het werken... waar moet ik nou in eigenschappen launchhide bij zetten??
Afbeelding

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11324
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09

Bericht door nirwana » 3 april 2006, 19:22

TVL!_Corp schreef:oke dat heb ik nog 1 vraagje dan moet het werken... waar moet ik nou in eigenschappen launchhide bij zetten??
Achteraan Doel: in het tabblad Snelkoppeling. Daar staat nu al een verwijzing naar Thundertray.exe en daarachter plaats je dan launchhide.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
TVL!_Corp
Berichten: 22
Lid geworden op: 28 maart 2006, 15:12

Bericht door TVL!_Corp » 3 april 2006, 19:26

hmm het zal wel... bij mij blijft hij de fout geven dat dat doel dan niet bestaat.....
Afbeelding

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11324
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09

Bericht door nirwana » 3 april 2006, 19:52

TVL!_Corp schreef:hmm het zal wel... bij mij blijft hij de fout geven dat dat doel dan niet bestaat.....
Bij mij staat er het volgende in:

Code: Selecteer alles

"C:\Program Files\Mozilla Thunderbird\thundertray.exe" launchhide
Let op waar de aanhalingstekens staan. Die staan dus om de verwijzing naar thundertray.exe heen en daarachter staat dan de parameter vermeld. Zou je die parameter tussen de aanhalingstekens plaatsen dan krijg je een foutmelding zoals je die beschrijft. Ik geef toe: het is niet logisch, maar zo werkt het wel. Het is pas logisch als je je als gebruiker gaat verlagen tot het niveau waarop een computer kan nadenken. En dat blijkt soms weinig intelligent te zijn.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
TVL!_Corp
Berichten: 22
Lid geworden op: 28 maart 2006, 15:12

Bericht door TVL!_Corp » 3 april 2006, 19:54

heee nu doet hij het wel:P ik was de space vergeten!! Bedankt voor je moeite! morge kijken of het werkt
Afbeelding