Power point van Mozilla

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Gebruikersavatar
gohelena
Berichten: 141
Lid geworden op: 28 december 2006, 23:17
Locatie: Amersfoort
    unknown unknown

Power point van Mozilla

Bericht door gohelena »

hoi ik krijg wel vaak pps jes in mijn mail.
maar als ik open kom ik in de "open office powerpoint"..de werk schema en niet de dia voorstelling zelf...

ik kan wel op een knopje drukken dan komt de dia voorsteling....maar zonder muziek terwijl muziek bij zit..

wie kan mij vertellen hoe dat zit met ppsjes kijken op linux ubuntu
Ik worstel en ik kom boven
Ubuntu Edgy Eft.
geen engelse links,ik kan geen engels :(
registreerde linux gebruiker#443968/
ubuntu user# 12612/
rebil
Berichten: 505
Lid geworden op: 25 april 2006, 20:07
    unknown unknown

Bericht door rebil »

Het geluid bij een pps afspelen zit er direct nog niet in, hoewel die bug al in 2004 ingediend is. Als je die ontwikkelaars wilt aansporen om er werk van te maken kan je daar op "Vote for this issue" klikken, maar dan moet je je wel eerst registreren.

Om een diavoorstelling automatisch te laten afspelen heb je geluk. Er was al een ietwat omslachtige manier, maar een paar dagen geleden heeft iemand extensie gemaakt waarmee het wat makkelijker kan:

- Download http://oooconv.free.fr/impressRunner/Im ... er-1.0.oxt
- Start OpenOffice.org Impress
- Ga naar Extra -> Pakketbeheer
- Klik op Toevoegen
- Selecteer het bestand dat je zonet binnengehaald hebt
- Klik op Sluiten

Nu zouden pps-bestanden automatisch moeten beginnen met de diavoorstelling. Impress-bestanden (.odp) zullen dat alleen doen als ze autostart aan hebben staan. Je kunt dit aan en uit zetten met de 2 knoppen die bij in je werkbalk gekomen zijn.

Let op: dit is de eerste versie van die extensie. Het zou kunnen dat het niet altijd werkt. In dat geval kunnen we nog altijd de moeilijkere methode proberen.
Gebruikersavatar
gohelena
Berichten: 141
Lid geworden op: 28 december 2006, 23:17
Locatie: Amersfoort
    unknown unknown

Bericht door gohelena »

rebil schreef:Het geluid bij een pps afspelen zit er direct nog niet in, hoewel die bug al in 2004 ingediend is. Als je die ontwikkelaars wilt aansporen om er werk van te maken kan je daar op "Vote for this issue" klikken, maar dan moet je je wel eerst registreren.

Om een diavoorstelling automatisch te laten afspelen heb je geluk. Er was al een ietwat omslachtige manier, maar een paar dagen geleden heeft iemand extensie gemaakt waarmee het wat makkelijker kan:

- Download http://oooconv.free.fr/impressRunner/Im ... er-1.0.oxt
- Start OpenOffice.org Impress
- Ga naar Extra -> Pakketbeheer
- Klik op Toevoegen
- Selecteer het bestand dat je zonet binnengehaald hebt
- Klik op Sluiten

Nu zouden pps-bestanden automatisch moeten beginnen met de diavoorstelling. Impress-bestanden (.odp) zullen dat alleen doen als ze autostart aan hebben staan. Je kunt dit aan en uit zetten met de 2 knoppen die bij in je werkbalk gekomen zijn.

Let op: dit is de eerste versie van die extensie. Het zou kunnen dat het niet altijd werkt. In dat geval kunnen we nog altijd de moeilijkere methode proberen.
he bedankt voor de tip!!!

maar ik ben Impress kwijt.....
als ik op dat bestandje klik PPS dan start hij hem automatisch op die impress.
Hij staat niet in toepassingen onder kantoor...
Ik vind het wel handig als ik hem gewoon kan vinden zonder op de juiste bestand te klikken. bvb dat ik zelf een ppsje wil maken
Ik worstel en ik kom boven
Ubuntu Edgy Eft.
geen engelse links,ik kan geen engels :(
registreerde linux gebruiker#443968/
ubuntu user# 12612/
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11519
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana »

gohelena schreef:Ik vind het wel handig als ik hem gewoon kan vinden zonder op de juiste bestand te klikken. bvb dat ik zelf een ppsje wil maken
Ik weet niet of er verschil zit tussen een PPS en een PPT, maar eerstgenoemde kun je volgens mij niet direct met OpenOffice.org maken.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Gebruikersavatar
gohelena
Berichten: 141
Lid geworden op: 28 december 2006, 23:17
Locatie: Amersfoort
    unknown unknown

Bericht door gohelena »

nirwana schreef:
gohelena schreef:Ik vind het wel handig als ik hem gewoon kan vinden zonder op de juiste bestand te klikken. bvb dat ik zelf een ppsje wil maken
Ik weet niet of er verschil zit tussen een PPS en een PPT, maar eerstgenoemde kun je volgens mij niet direct met OpenOffice.org maken.
nou een pptje dan...;)

ik bedoelde ik ben gewoon inpress "kwijt" en weet niet waar ik hem kan vinden.
ik heb hem al her ginstaleerd via synaptic

maar toch zie ik hem nergens,,,,,

dus waar kan ik hem vinden???
Ik worstel en ik kom boven
Ubuntu Edgy Eft.
geen engelse links,ik kan geen engels :(
registreerde linux gebruiker#443968/
ubuntu user# 12612/
Freston
Berichten: 147
Lid geworden op: 24 januari 2007, 14:19
    unknown unknown

Bericht door Freston »

Als je een 'snelkoppeling' maakt naar

'/opt/openoffice.org2.1/program/simpress'

Dan zou het het moeten doen. Al heet een snelkoppeling bij ons natuurlijk weer anders ;) Bij mij heet het 'koppeling naar toepassing'.
Got Slack?
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Bij Ubuntu zit dat niet in /opt/ (bij Slackware trouwens ook niet, behalve als je hem er zelf ingezet hebt ;) ), maar /usr/bin/ooimpress.

Dus: rechtsklikken op je bureaublad --> Nieuwe starter --> Type:Toepassing --> Naam:OOImpress (of wat jij wilt) --> Opdrachtregel:/usr/bin/ooimpress --> OK.

Het icoontje kun je zelf aanpassen met zo ongeveer elk plaatje dat je bevalt. :)
Afbeelding
Gebruikersavatar
gohelena
Berichten: 141
Lid geworden op: 28 december 2006, 23:17
Locatie: Amersfoort
    unknown unknown

Bericht door gohelena »

adri schreef:Bij Ubuntu zit dat niet in /opt/ (bij Slackware trouwens ook niet, behalve als je hem er zelf ingezet hebt ;) ), maar /usr/bin/ooimpress.

Dus: rechtsklikken op je bureaublad --> Nieuwe starter --> Type:Toepassing --> Naam:OOImpress (of wat jij wilt) --> Opdrachtregel:/usr/bin/ooimpress --> OK.

Het icoontje kun je zelf aanpassen met zo ongeveer elk plaatje dat je bevalt. :)
gevonden maar rechter muis

heb hem we; gevonden....lokaties/computer/bestandsysteem /usr/bin/ooimpress.
krijg je dit te zien
http://i19.tinypic.com/4i3aibp.png

niet gezien bij rechter muis klik...
heb maar gekopieert en gpalkt in beuroblad,,
maar krijg de fout melding : De verwijzing "ooimpress" is loos, wilt u haar in de prullenbak gooien?
Deze verwijzing kan niet gebruikt worden, omdat haar doel "/home/elles/Desktop/ooo-wrapper" niet bestaat.

de "d snelkopeling" is een leeg blaadje met een rode kruis en een slotje
Ik worstel en ik kom boven
Ubuntu Edgy Eft.
geen engelse links,ik kan geen engels :(
registreerde linux gebruiker#443968/
ubuntu user# 12612/
rebil
Berichten: 505
Lid geworden op: 25 april 2006, 20:07
    unknown unknown

Bericht door rebil »

/usr/bin/ooimpress kopiëren gaat niet lukken. De reden: als je

Code: Selecteer alles

ls -l /usr/bin/ooimpress
in een terminal doet, dan zie je

Code: Selecteer alles

... /usr/bin/ooimpress -> ooo-wrapper
Dit wil zeggen: het bestand /usr/bin/ooimpress is een verwijzing naar het bestand ooo-wrapper in dezelfde map (/usr/bin). Als je dus die verwijzing kopieert naar je bureaublad (= map /home/elles/Desktop), zal ze nog altijd verwijzen naar het bestand ooo-wrapper in de huidige map, alleen is de map dan anders. Het bestand /home/elles/Desktop/ooo-wrapper bestaat niet, dus is de verwijzing, zoals de foutmelding aangeeft, loos.

Je kunt een verwijzing naar een bestand maken door het bestand te verslepen met je linkermuisknop en Ctrl en Shift ingedrukt te houden.

Maar dat is eigenlijk geen oplossing. We moeten uitzoeken waarom Impress niet meer in je menu staat. Staan er nog wel andere programma's in het Kantoor-menu? Heb je iets verandert kort voor het verdween?
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Ik heb het daarstraks geprobeerd en bij mij werkt dat dus wel. :)
Volgens mij heb je gewoon het pad verkeerd (home/elles/enzovoort = fout).
De opdrachtregel moet dus zijn: /usr/bin/ooimpress

Ik heb wel een beetje met je te doen, je hebt wel erg veel problemen. Knap dat je het toch volhoudt.
Afbeelding
Gebruikersavatar
gohelena
Berichten: 141
Lid geworden op: 28 december 2006, 23:17
Locatie: Amersfoort
    unknown unknown

Bericht door gohelena »

adri schreef:Ik heb het daarstraks geprobeerd en bij mij werkt dat dus wel. :)
Volgens mij heb je gewoon het pad verkeerd (home/elles/enzovoort = fout).
De opdrachtregel moet dus zijn: /usr/bin/ooimpress
ik heb gedaan: lokaties/computer/bestandsysteem /usr/bin/ooimpress.
dus niks met home..mapje elles...

/usr/bin/ooimpress eh..ja...moet ik dat in de terminal typen?
of iet anders? ik mis geloof ik een stapje...
ben nog een leek he! :wink:
adri schreef:k heb wel een beetje met je te doen, je hebt wel erg veel problemen. Knap dat je het toch volhoudt.
ja ik vind het best jammer dat best veel opstakelingen tegen komt...
in windoos kon ik makkelijke de "weg" vinden....

Linux is gebruiks vriendelijk voor programmeurs eigenlijk
Dat is mijn persoonlijke mening...

kijk ik geeft het niet gouw op..om dat ik weet dat ik het ooit onder de knie krijg...en graag klooi aan de pc
maar een digibeet zal linux wat moeilijker vinden.

bijvoorbeeld...soms moet je iets installeren met de terminal...soms met de synaptic of weer via toepassingen >installeren/verwijderen.
windoos taal: gewoon op de exe pictogram drukken en de programma in de juiste mapje stoppen

ook de programma's zijn moeilijk te vinden in de "harde schijf"
in winows taal stond alles onder programma's daar stond een mapje "word" met de bijhorende pictogrammen dat is handig als je iets op je beuro blad wil hebben...


De werkbalken van linux ubunu zijn om te zoenen!
Ik vind dat weer overzichtelijker dan de start menu van M$....

ik vind heus wel de weg in linux.......en mijn doel is ook van winshit af te zijn.
Ik moet gewoon leren.....en leren begrijpen...

oh ja..kleine "syteem" foutjes zijn met hulp ook weer veel makkelijker op te lossen dan M$
dat word via de terminal weer opgelost..wel via hulp van jullie...
vraag linux: He ik kan geen filmpje afspelen?
antwoord Linux: heb je dit geinstaleerd?
"ja" maar krijg fout melding...schrijf fout melding op.
"oh typ deze code in de terminal"
(ik typ code) maak een print screen van de terminal.
Antwoord linux: ohhhhh kijk dit zit niet in je pc...je moet eers deze code intypen..dan weer deze en dan ga je naar synaptic bla bla bal
en ik kan weer filmpjes afspelen!....

Vraag M$: ik kan geen geluid horen..
antwoord M$: dan moet je dit installeren...
"het werkt niet"
oh dan moet je naar C: dan naar bla bla bla dat weer verwijderen...
Ik heb verwijderd...en mijn pc liep vast......
Oh dan moet je dit doen...
(ik begrijp het niet)
nog een keer uit leg...
ik probeert het,,,,en krijg ijn pc niet aan de praat...

conclusie bijde uitelegen zijn duidelijk bij Linux en bij M$..
Maar bij linux kan je makkelijk dingen verbeteren en oplossen
en bij M$ is verpesten en naar de sloop brengen...

Toen ik windoos ondekte..heb ik heel wat keren iets verkeerd gedaan en hulp gekregen om mijn pc aan de praat te krijgen

nu met linux..ik heb hem twee weken....ik heb gestoeit geklooid....
programma''s er op zetten is wat minder...laat staan dat ze soepel lopen..
MAAR!!! ik kan interenetten en schijven de basis dingen van de pc...
en hij draaid nog steeds..

en daar om probeer ik linux te begrijpen!
Ik worstel en ik kom boven
Ubuntu Edgy Eft.
geen engelse links,ik kan geen engels :(
registreerde linux gebruiker#443968/
ubuntu user# 12612/
rebil
Berichten: 505
Lid geworden op: 25 april 2006, 20:07
    unknown unknown

Bericht door rebil »

Om een starter te maken heb je geen terminal nodig:

- Sluit alle vensters zodat je een leeg bureaublad voor je hebt
- Klik met de rechtermuisknop op je bureaublad
- Klik op Nieuwe Starter...
- Vul in bij Naam: Impress
- Vul in bij Opdracht: /usr/bin/ooimpress
- Klik op OK

Nu heb je een icoontje bijgekregen. Als je daar op dubbelklikt zou normaal gezien Impress moeten starten.
Gebruikersavatar
gohelena
Berichten: 141
Lid geworden op: 28 december 2006, 23:17
Locatie: Amersfoort
    unknown unknown

Bericht door gohelena »

rebil schreef:Om een starter te maken heb je geen terminal nodig:

- Sluit alle vensters zodat je een leeg bureaublad voor je hebt
- Klik met de rechtermuisknop op je bureaublad
- Klik op Nieuwe Starter...
- Vul in bij Naam: Impress
- Vul in bij Opdracht: /usr/bin/ooimpress
- Klik op OK

Nu heb je een icoontje bijgekregen. Als je daar op dubbelklikt zou normaal gezien Impress moeten starten.

oooh nu snap ik de fout...
adri zij dit ook al (sorry adri dat ik je even niet begreep)

want ik dacht ooh dan moet ik naar usher dan naar het mapje bin..dan naar ooipress rechter muis knop en dan optie snel strarter..

ja ik lees af en toe "raar"..was nooit een held in begrijpend lezen :oops:

maar nu viel het kwartje pas........."klink" :wink:
Ik worstel en ik kom boven
Ubuntu Edgy Eft.
geen engelse links,ik kan geen engels :(
registreerde linux gebruiker#443968/
ubuntu user# 12612/
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11541
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

:)
Zo hebbben we er allemaal mee lopen kloten hoor in het begin. Je leert het wel, echt waar. En over een jaar wil je misschien wel niks meer met Windows te maken hebben.
Ik moet nu vaak denken als ik mensen help op het forum: hoe zat dat ook alweer in Windows? ;)
Afbeelding
Gebruikersavatar
gohelena
Berichten: 141
Lid geworden op: 28 december 2006, 23:17
Locatie: Amersfoort
    unknown unknown

Bericht door gohelena »

adri schreef::)
Zo hebbben we er allemaal mee lopen kloten hoor in het begin. Je leert het wel, echt waar. En over een jaar wil je misschien wel niks meer met Windows te maken hebben.
Ik moet nu vaak denken als ik mensen help op het forum: hoe zat dat ook alweer in Windows? ;)
mijn tijd komt nog wel..ik weet nog ik zat te sukkelen met windows.;)
ik weet zeker dat het gaat lukken met linux.....
en ik heb maar 2 weken linux.......dat is maar kort hoor het is logies dat ik zit te stuntelen :D
'Luctor et Emergo' ("ik worstel en ik kom boven" ) mijn lijf spreuk voor het leven 8)
Ik worstel en ik kom boven
Ubuntu Edgy Eft.
geen engelse links,ik kan geen engels :(
registreerde linux gebruiker#443968/
ubuntu user# 12612/