Spicebird een nieuwe Mozilla Telg

Voor discussie over op Mozilla gebaseerde toepassingen zoals Prism, XulRunner, Miro (video) en Songbird (audio).
Gebruikersavatar
vulture
Berichten: 3981
Lid geworden op: 20 november 2004, 17:58
Locatie: Zoo (aasgier)
    unknown unknown

Spicebird een nieuwe Mozilla Telg

Bericht door vulture »

Bron http://www.zdnet.be/downloads.cfm?id=79540
Website http://www.spicebird.com/
Demonstratievideo http://www.spicebird.com/demos/spicebird.html

Kijk de demonstratievideo het ziet er indrukwekkend uit! :D
Het is een mailclient. Nee, het is een RSS-lezer. Of nee, het is een chatprogramma. Mozilla Spicebird, een nieuw Mozilla-familielid, is het eigenlijk allemaal wel een beetje.

Dit bètaproject uit onverwachte hoek leent veel bekende elementen van Mozilla- en Google-applicaties. Spicebird beschikt over een hoofdpagina waar u versleepbare applets kunt plaatsen, zoals een kalender, RSS-feeds en een mailoverzicht. De items zijn net als bij Netvibes versleepbaar en verwijderbaar.

Naast het thuisvenster bevat het minimalistische programma tabbladen waar u onder meer een op Thunderbird gebaseerde mailcliënt vindt, een taaklijst en een agenda die zijn interface van Lightning leent. Net als in Firefox kunt u extensies gebruiken om Spicebird te verrijken, hoewel deze versie ze nog niet bevat. Wel is een heel aantal plug-ins te vinden, waaronder een aanvulling voor Adobe Acrobat Reader–documenten.

In een demonstratievideo is te zien dat het bètaproject al die verschillende manieren van communiceren met elkaar samen wil laten werken. U gebruikt uw contacten niet alleen om mail naar te sturen, maar kunt ook met ze chatten via een Jabber-cliënt en u kunt eenvoudig agendapunten maken uit binnenkomende mail.
De ontwikkeling van Spicebird verkeert nog in een vroeg stadium en het tijdstip van lancering is, gezien de nieuwe plannen met Thunderbird 3, nogal ongelukkig. Het project verkeert in een te vroeg stadium om te zien welke weg wordt ingeslagen, maar uit de ontwikkelingsplannen blijkt torenhoge ambitie. Het team wil bloggers hun artikelen laten toevoegen alsof ze een mail versturen, is van plan om een heus contentmanagementsysteem (CMS) in te bouwen en wil verbinding maken met Exchange-software.

Spicebird 0.4 bèta is verre van af, maar dat betekent niet dat deze alleseter onhandelbaar is. We houden de vreemde vogel in de gaten en laten het u weten als er veren zijn bijgekomen. Dit gratis programma is voorlopig alleen in het Engels beschikbaar en draait op Windows en Linux-machines.

Windows 2000/XP, Linux


Kent u Songbird, Thunderbird en Sunbird? Dan willen we u voorstellen aan de nieuwste telg in de Mozilla-vogelfamilie: Spicebird combineert RSS, mail, kalender en chat en wil uw vaste hoofdkwartier op het web worden.
MAC OSX 10.48 en Ubuntu 6.10
Ferdi's World en Ferdi's Photo's
Amsterdammer
Berichten: 109
Lid geworden op: 24 oktober 2006, 13:10
Locatie: Amsterdam
    unknown unknown

Bericht door Amsterdammer »

Sinds Mitchell Baker's "email call to action" en het vertrek van drie Thunderbird main-developpers van Mozilla is veel beweging in "mail" gekomen. Volgend jaar hebben wij een ruime keuze uit 4 Thunderbird-based mail applicaties:

Thunderbird 3: http://wiki.mozilla.org/Thunderbird:Thunderbird3
SeaMonkey 2: http://wiki.mozilla.org/SeaMonkey:Home_Page
Spicebird 1: http://www.spicebird.com/en-US/spicebird/roadmap
Eudora 8: http://wiki.mozilla.org/Eudora_Releases

:D