Flash & Silverlight

Mozilla Firefox is de webbrowser van Mozilla. Volg in geval van problemen eerst onze standaard diagnose.
zalmforel
Berichten: 40
Lid geworden op: 18 augustus 2015, 13:53
    Windows 10 Firefox

Flash & Silverlight

Bericht door zalmforel »

Beste,als adobe flash en silverlight niet meer ondersteund worden door firefox moet ik dan zelf iets ondernemen (HTML5)?
mvg Bert.
Torzan
Berichten: 800
Lid geworden op: 16 januari 2016, 13:08
    Windows 7 Firefox

Re: flash

Bericht door Torzan »

Het moet niet, maar alles mag. :) Tegenwoordig stappen steeds meer websites over naar HTML5, waaronder YouTube. De meeste eigenaars/beheerders van websites zouden hiervan op de hoogte moeten zijn en dezelfde actie kunnen ondernemen. Sommigen zijn nogal koppig en negeren dit of wachten hier bewust mee (denk even aan omroepsites), mogelijk vanwege coderingen die moeten worden aangepast/omgezet.
Je zou daarom Flash nog even geïnstalleerd kunnen laten en in elk geval op 'Klikken-voor-afspelen' (Vragen om te activeren) kunnen zetten onder Add-ons > Plug-ins; als het goed is wordt op websites vanzelf voor HTML5 gekozen als de browser dit ondersteunt.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11510
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 10 Firefox

Re: flash

Bericht door nirwana »

Deze plug-ins zullen niet van de ene op de andere dag verdwijnen. Maar de makers van webbrowser geven wel steeds duidelijkere signalen dat dit gaat gebeuren. Dan is het aan de eigenaren van websites om hun site daarop aan te passen.

De ene website zal daar wat meer last van hebben dan de andere. Sommige sites leunen nogal zwaar op Flash / Silverlight, terwijl het op andere sites slechts voor bepaalde onderdelen wordt gebruikt. Zo zal iedere site voor zichzelf moeten bepalen hoe ze daarmee om willen gaan.

Als ze geen actie ondernemen of besluiten om een bepaald onderdeel nog in Flash / Silverlight te laten dan wordt het voor hun bezoekers steeds lastiger om bepaalde functionaliteit te gebruiken. Als het goed is dan levert dat steeds meer vragen van hun bezoekers op, dus kunnen ze de bewuste functionaliteit aanpassen, verwijderen of accepteren dat het minder (makkelijk) gebruikt zal worden.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu