pagina's laden niet

Mozilla Firefox is de webbrowser van Mozilla. Volg in geval van problemen eerst onze standaard diagnose.
Beca
Berichten: 26
Lid geworden op: 3 september 2008, 11:07
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0

pagina's laden niet

Berichtdoor Beca » 29 mei 2018, 15:09

Sinds de laatste update krijg ik regelmatig (en nu permanent) volgende melding met het gevolg dat er geen pagina's meer worden geladen

>>
Uw verbinding is niet beveiligd

De eigenaar van addons.mozilla.org heeft zijn of haar website niet juist geconfigureerd. Om uw gegevens tegen diefstal te beschermen, heeft Firefox geen verbinding met deze website gemaakt.

Deze website maakt gebruik van HTTP Strict Transport Security (HSTS) om aan te geven dat Firefox alleen een beveiligde verbinding mag maken. Hierdoor is het niet mogelijk om een uitzondering voor dit certificaat toe te voegen.
<<

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11217
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:60.0) Gecko/20100101 Firefox/60.0

Re: pagina's laden niet

Berichtdoor nirwana » 29 mei 2018, 19:30

Beca,

Ik vermoed eerlijk gezegd dat addons.mozilla.org toch wel goed geconfigureerd is, dus dat we een eventuele fout toch aan jouw kant moeten zoeken. Anders denk ik namelijk dat wel meer mensen hiervan melding zouden maken.

Gebruik je toevallig Kaspersky als virusscanner ?
Zie dan viewtopic.php?f=2&t=23178&p=140642
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over GIMP, Mozilla, OpenOffice.org / LibreOffice, opensource en Windows 10 ]

Beca
Berichten: 26
Lid geworden op: 3 september 2008, 11:07
Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/67.0.3396.62 Safari/537.36

Re: pagina's laden niet

Berichtdoor Beca » 30 mei 2018, 8:09

Martijn,

De link over Kapersky gevolgd. Ik gebruik AVG als virusscanner. Wanneer AVG uitgeschakeld heb ik het probleem niet.
Nu nog een oplossing vinden waarbij de combinatie FF en AVG wel werkt.

Met Chrome heb ik het probleem niet.

Mvg, Beca

Torzan
Berichten: 745
Lid geworden op: 16 januari 2016, 13:08
Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:56.0) Gecko/20100101 Firefox/56.0

Re: pagina's laden niet

Berichtdoor Torzan » 30 mei 2018, 11:05

Waarschijnlijk dien je SSL-scanning uit te schakelen in AVG. Dit heet ook wel "HTTPS scanning" en valt wellicht onder Web Shield of Online Shield o.i.d. Zie ook deze pagina.

Interceptie van certificaten is vrij gebruikelijk onder beveiligingssoftware en dient voor Firefox bij voorkeur te worden uitgeschakeld. Algemene info over de (waarschijnlijk) bijbehorende foutmelding in Firefox vind je hier.


Terug naar “Mozilla Firefox”