K-Meleon 0.9

Voor discussie over op Mozilla gebaseerde browsers als Flock, Camino, Netscape, Galeon, K-Meleon, Beonex, Skipstone, etc.
frits
Berichten: 202
Lid geworden op: 22 september 2003, 9:29
    unknown unknown

K-Meleon 0.9

Bericht door frits »

De laatste maanden gaat de aandacht vooral uit naar Firefox, maar elders wordt ook gewerkt aan programma's die zeker de moeite waard zijn. Neem K-Meleon, de lichtgewicht browser die draait op de motor van Mozilla (Mozilla Suite 1.7.5). Zaterdag is versie 0.9 van K-Meleon verschenen en sinds gisteravond (Nederlandse tijd) ook écht binnen te halen. K-Meleon, dat ooit op een regenachtige zondagmiddag is 'verwekt', heeft functies die vergelijkbaar zijn met Firefox, alhoewel de benaming vaak zal verschillen. Zo is er bij K-Meleon sprake van layers, waar Firefox het heeft over tabs. K-Meleon is een browser met veel potentie en heeft zeker net zoveel in huis als het gehypte Firefox, maar het heeft ook nadelen:
- Het is nog niet écht gebruiksvriendelijk. Je zult even door moeten zetten wil je de browser goed leren kennen.
- De ontwikkeling gaat niet snel (de vorige officiële release - 0.8.2 - verscheen in december 2003) en het kan, in vergelijking met Firefox, niet bogen op een groot leger aan ontwikkelaars.
- Het heeft wel extra's (extensies, themes), maar niet zoveel als Firefox. Het is een beetje inherent aan de populariteit van de browser.
- Het is niet verkrijgbaar in de Nederlandse taal, alhoewel dat niet voor iedereen een nadeel is.
De voordelen van K-Meleon zijn dat het sneller en (iets) kleiner in omvang is dan Firefox.

<a href=http://kmeleon.sourceforge.net/ target=_blank>Homepage K-Meleon</a>
<a href=https://sourceforge.net/project/showfil ... p_id=14285 target=_blank>Download K-Meleon</a>

In de maart-editie (verschijnt eind februari) van OpenMagazine zal de coverstory gaan over alternatieve browsers uit de hoek van de open source, waaronder K-Meleon.