Bluegriffon

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bluegriffon is de officiële opvolger van Nvu. Na jaren van stilte rondom Nvu wordt er eindelijk weer een volledig nieuw programma gemaakt voor het bewerken van websites. Het programma Kompozer heeft in de tussentijd enkele fouten in Nvu opgelost waardoor het programma goed bruikbaar is gebleven.

De basis-versie van Bluegriffon is - net als de andere website-editors van Mozilla - gratis en je kunt de functionaliteit hiervan via extensies uitbreiden. Dat is op zich een beproefd concept in de wereld van Mozilla. Alleen zullen de meeste extensies voor Bluegriffon niet gratis zijn. Dit zijn dan ook niet zomaar eenvoudige extensies, maar zij breiden de functionaliteit van Bluegriffon behoorlijk uit. Waarschijnlijk wil Daniel Glazman op die manier iets terugverdienen van de ontwikkeltijd die hij in deze nieuwe editor heeft gestopt. Dat is op zich wel begrijpelijk, want zonder hem zou Mozilla waarschijnlijk niet over dergelijke bewerkers voor websites beschikken.

Op het moment van schrijven (maart 2011) geldt er een introductie-aanbod voor de extensies van Bluegriffon: voor 30 euro kun je alle extensies altijd gebruiken. Dit aanbod geldt overigens totdat Bluegriffon 1.0 verschijnt. Bluegriffon is nu bij versie 0.9 aanbeland, dus dat kan al snel zijn.

Website: Bluegriffon.org