Firefox Plugins

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Plugins zijn bedoeld om een programma met extra mogelijkheden uit te breiden. Bijvoorbeeld om in Firefox een PDF-bestand weer te geven of om een website te bezoeken die met Macromedia Flash is opgezet. De bekendste plugins voor Firefox zijn hier te vinden: Mozilla Update - Firefox plugins.

Daarnaast is er veel informatie te vinden bij PluginDoc. De informatie is daar gegroepeerd per besturingssysteem:

Plugins eenvoudig installeren in Firefox

Firefox kent ook een eenvoudige manier om plugins te installeren: de Plugin Finder Service (PFS). Je bezoekt een webpagina en ziet dan aan een groen puzzelstukje in de pagina dat een bepaalde plugin niet is geïnstalleerd. Door op dat puzzelstukje te klikken, wordt de juiste plugin erbij gezocht. Je kunt vervolgens aangeven dat je de plugin wilt installeren (vaak dien je dan eerst met de licentie van de plugin accoord te gaan). Na het installeren van de plugin wordt de pagina in de browser opnieuw geladen en als alles goed is gegaan zie je de plugin direct zijn werk doen. Zo is het dus niet meer nodig om de browser na installatie opnieuw te starten (zoals dat bij Firefox_Extensies nog wel nodig is).

Deel 9 van onze Firefox-cursus behandelt deze pluginzoeker in Firefox en biedt daarbij ook schermvoorbeelden van hoe dit werkt.