Firefox Bladwijzers

Uit MozBrowser wiki
Versie door Martijn (overleg | bijdragen) op 21 feb 2004 om 16:31
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bookmarks (ook wel vertaald met bladwijzers) zijn binnen Mozilla erg handig. Normaal gesproken verwijst een bookmark naar een Internet-adres (URL). Een bookmark heeft minimaal een titel en een adres, maar Mozilla kan daaraan ook nog een trefwoord toekennen. Dat trefwoord kun je in de adresbalk invoeren en zo kun je veel sneller naar een bepaalde website surfen.
Stel dat je aan de bookmark van MozBrowser.nl het trefwoord mb toekent. Dan hoef je daarna alleen nog maar mb in de adresbalk in te voeren en op ENTER te drukken. Vervolgens wordt de MozBrowser-website getoond.

Bookmarks zijn nu ook via het BookmarkToevoegen-scherm (op te roepen via CTRL+D) direct in een map te plaatsen. Ook is via dat scherm direct een nieuwe map aan te maken. Dit werkt ongeveer vergelijkbaar met hoe het in Internet Explorer is gemaakt.

Bookmark-groep Je kunt bookmark-groepen aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld van alle openstaande tabs 1 bookmark-groep maken. Gebruik je vervolgens die bookmark weer dan krijg je al die tabs weer terug. Dat is handig voor als je diverse tabs over een bepaald onderwerp open hebt staan.

Ook kun je een bookmark-groep instellen als beginpagina. Dat houdt in dat als de browser opstart direct enkele sites in tabs zullen worden geopend. Dan hoef je dat niet meer handmatig te doen.

Openen in sidebar (zijbalk) Bookmarks kennen ook een instelling waarmee je kunt aangeven dat een bepaalde bookmark altijd in de sidebar geopend moet worden.

Bookmark-sidebar De bookmarks hebben ook een eigen scherm in de sidebar. In de werkbalk kun je een icoon plaatsen waarmee de Bookmarks-sidebar geopend wordt. Hier kun je bijvoorbeeld een adres vanuit de adresbalk naar toe slepen zodat het een bookmark wordt. Even met de rechtermuisknop op de nieuwe bookmark klikken en je kunt de bookmark een naam geven en nog wat instellingen wijzigen. Ook kun je door te slepen de bookmarks anders indelen.
In de Bookmarks-sidebar kun je ook zoeken. Het zoekvenster zit direct bovenaan de sidebar.