Firefox Bladwijzers

Uit MozBrowser wiki
Versie door ByteWarrior (overleg | bijdragen) op 22 jun 2005 om 19:45 (Verplaatst van "Bookmarks" + Engelse termen vertaald)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Bladwijzers zijn binnen Mozilla Firefox erg handig. Normaal gesproken verwijst een bladwijzer naar een internetadres (URL). Een bladwijzer heeft minimaal een titel en een adres, maar Mozilla Firefox kan daaraan ook nog een trefwoord toekennen. Dat trefwoord kun je in de adresbalk invoeren en zo kun je veel sneller naar een bepaalde website surfen. Stel dat je aan de bladwijzer van MozBrowser.nl het trefwoord mb toekent. Dan hoef je daarna alleen nog maar mb in de adresbalk in te voeren en op ENTER te drukken. Vervolgens wordt de MozBrowser-website getoond.

Bladwijzers zijn nu ook via het "Bladwijzer van deze pagina maken..." (op te roepen via CTRL+D) direct in een map te plaatsen. Ook is via dat scherm direct een nieuwe map aan te maken. Dit werkt ongeveer vergelijkbaar met hoe het in Internet Explorer werkt.

Bladwijzergroep

Je kunt bladwijzergroepen aanmaken. Zo kun je bijvoorbeeld van alle openstaande tabbladen 1 bladwijzergroep maken. Gebruik je vervolgens die bladwijzer weer dan krijg je al die tabbladen weer terug. Dat is handig voor als je diverse tabbladen over een bepaald onderwerp open hebt staan.

Ook kun je een bladwijzergroep instellen als startpagina. Dat houdt in dat als de browser opstart direct enkele sites in tabbladen zullen worden geopend. Dan hoef je dat niet meer handmatig te doen.

Openen in zijbalk

Bladwijzers kennen ook een instelling waarmee je kunt aangeven dat een bepaalde bladwijzer altijd in de zijbalk geopend moet worden.

Bladwijzerzijbalk

De bladwijzers hebben ook een eigen scherm in de zijbalk. In de werkbalk kun je een icoon plaatsen waarmee de bladwijzerzijbalk geopend wordt. Hier kun je bijvoorbeeld een adres vanuit de adresbalk naar toe slepen zodat het een bladwijzer wordt. Even met de rechtermuisknop op de nieuwe bladwijzer klikken en je kunt de bladwijzer een naam geven en nog wat instellingen wijzigen. Ook kun je door te slepen de bladwijzer anders indelen.

In de bladwijzerzijbalk kun je ook zoeken. Het zoekvenster zit direct bovenaan de zijbalk.