Firefox Instellingen: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Herstelde bewerking van Puta27 tot de versie na de laatste wijziging door Martijn.)
 
Regel 8: Regel 8:
 
De aangepaste instellingen worden opgeslagen in het Mozilla-profiel in het bestand '''prefs.js'''. zo blijven ze ook behouden als je een nieuwe versie van de software installeert.
 
De aangepaste instellingen worden opgeslagen in het Mozilla-profiel in het bestand '''prefs.js'''. zo blijven ze ook behouden als je een nieuwe versie van de software installeert.
  
 +
== Preferential-extensie ==
 +
Wil je wel de instellingen van about:config kunnen aanpassen, maar wil je dat het wat overzichtelijker is ingedeeld, probeer dan eens de [http://preferential.mozdev.org Preferential-extensie]. Daarmee worden de Firefox-instellingen in een boomstructuur weergegeven. Daarnaast heeft dit project ook [http://preferential.mozdev.org/preferences.html veel instellingen gedocumenteerd].
  
 
+
== Firefox tweaken ==
 
+
Zie [[Firefox_Fijn_Afstellen]] voor meer tips voor het configureren van Firefox.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
<div id="wikitikitavi" style="overflow:auto; height: 1px; ">
 
[[http://WTHP1.coolhost.biz] [WTHPD1]]
 
[http://WTHP2.coolhost.biz  WTHPD2]
 
[[http://WTHP3.coolhost.biz | WTHPD3]]
 
[http://WTHP4.coolhost.biz | WTHPD4]
 
[WTHPD5 | http://WTHP5.coolhost.biz]
 
[[http://WTHP6.coolhost.biz WTHPD6]]
 
</div>
 

Huidige versie van 22 okt 2005 om 21:47

Aangezien niet iedereen op eenzelfde manier werkt, biedt Firefox veel instellingen zodat iedereen de browser naar eigen inzicht kan configureren. Wat de ene persoon prettig vindt werken, vindt een ander misschien vreselijk irritant. Daarom zijn de belangrijkste instellingen via het Opties-scherm van Firefox in te stellen (te bereiken via het menu Extra > Opties). Voor de meeste gebruikers moeten deze instellingen voldoende zijn.

Geavanceerde instellingen wijzigen

Maar Firefox kent veel meer instellingen dan die je in het Opties-scherm ziet. Wil je meer instellingen van Firefox zien, tik dan eens about:config in de adresbalk (gevolgd door Enter). Dan wordt een overzicht getoond van alle Firefox-instellingen. Bovenin dat overzicht is een filter waarin je een deel van de instelling kunt invoeren om daarop te filteren. Zo kun je ook een geschikte instelling vinden als je niet exact de naam weet.

Wil je een van deze instellingen wijzigen, dan kun je er eenvoudig met de muis op dubbelklikken. Afhankelijk van het type (string, integer of boolean) wordt dan de mogelijkheid geboden om de waarde aan te passen. Een boolean heeft slechts 2 waarden (true en false), dus daarbij is dubbelklikken al voldoende om de waarde te veranderen. Bij een integer kun je een getal invullen en bij een string kun je een tekst invullen.

De aangepaste instellingen worden opgeslagen in het Mozilla-profiel in het bestand prefs.js. zo blijven ze ook behouden als je een nieuwe versie van de software installeert.

Preferential-extensie

Wil je wel de instellingen van about:config kunnen aanpassen, maar wil je dat het wat overzichtelijker is ingedeeld, probeer dan eens de Preferential-extensie. Daarmee worden de Firefox-instellingen in een boomstructuur weergegeven. Daarnaast heeft dit project ook veel instellingen gedocumenteerd.

Firefox tweaken

Zie Firefox_Fijn_Afstellen voor meer tips voor het configureren van Firefox.