Firefox Upgraden: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k (Links toegevoegd)
k (Auto update informatie verbeterd.)
Regel 15: Regel 15:
 
== Automatisch upgraden ==
 
== Automatisch upgraden ==
  
In de laatste versies van [[Mozilla Firefox]], zit een upgrade checker ingebouwd. Bij een nieuwe versie wordt u gewaarschuwd door een icoontje rechts onderin de browser. Klikken op dat icoontje en vervolgens het opvolgen van de instructies is dan voldoende om uw browser bij te werken.
+
In de laatste versies van [[Mozilla Firefox]] voor Windows, zit een functie ingebouwd om automatisch op nieuwe versies te controleren. Bij een nieuwe versie wordt u gewaarschuwd door een icoontje rechts bovenin de browser (rood voor een nieuwe versie van Firefox, blauw bij een nieuwe versie van 1 of meerdere extensies). Klikken op dat icoontje en vervolgens het opvolgen van de instructies is dan voldoende om uw browser bij te werken. In Firefox 1.0.x wordt dan nog het hele installatieprogramma gedownload, in 1.1 en later zullen er alleen patches gedownload en toegepast worden.
  
 
+
'''NB''': Het bijwerken van de browser kan er in sommige gevallen voor zorgen dat bepaalde extensies en themes niet meer naar behoren werken. Het is dan afwachten tot de maker een nieuwe versie uitbrengt, die wel goed werkt. Controleer dus voor de update of uw favoriete extensies en themes al werken in de nieuwe versie en maak voor uwzelf de afweging of u de update op dat moment installeert of niet. Bij een grote update (bijvoorbeeld van Firefox 1.0 - Firefox 1.1) zullen de extensies en thema's automatisch uitgeschakeld worden om deze problemen te voorkomen. Daarna wordt er gecontroleerd op versies die wel in die versie van Firefox draaien.
 
 
'''NB''': Het bijwerken van de browser kan er in sommige gevallen voor zorgen dat bepaalde extensies en themes niet meer naar behoren werken. Het is dan afwachten tot de maker een nieuwe versie uitbrengt, die wel goed werkt. Controleer dus voor de update of uw favoriete extensies en themes al werken in de nieuwe versie en maak voor uwzelf de afweging of u de update op dat moment installeert of niet.
 

Versie van 24 jun 2005 17:05

Waarom upgraden?

Bij het verschijnen van een nieuwe versie van Firefox, wordt iedere gebruiker aangeraden zo snel mogelijk op te waarderen naar de nieuwste versie. Reden hiervoor is dat er telkens nieuwe softwarefouten (bugs) en eventuele veiligheidsproblemen worden opgelost. Door uw browser up-to-date te houden, zorgt u ervoor dat uw computer veilig blijft.


Hoe kan ik upgraden?

Kijk op de website van Mozilla-NL (of op Mozilla.org als u de engelse versie prefereert). Controleer uw browser versie onder het menu Help -> Over Mozilla Firefox/About Mozilla Firefox en vergelijk het versienummer met dat op de website.

Als er een nieuwe versie uit is, kunt u deze downloaden door op de betreffende link te klikken. De download wordt dan gestart. Alvorens u de nieuwe versie installeert, is het aan te raden om eerst de oude versie van uw systeem te verwijderen (Uw bladwijzers en opties worden volledig bewaard! Maak toch een backup voor de zekerheid)

Na de installatie van de nieuwe versie kunt u uw browser weer opstarten en controleren of de update gelukt is, via het Help menu.


Automatisch upgraden

In de laatste versies van Mozilla Firefox voor Windows, zit een functie ingebouwd om automatisch op nieuwe versies te controleren. Bij een nieuwe versie wordt u gewaarschuwd door een icoontje rechts bovenin de browser (rood voor een nieuwe versie van Firefox, blauw bij een nieuwe versie van 1 of meerdere extensies). Klikken op dat icoontje en vervolgens het opvolgen van de instructies is dan voldoende om uw browser bij te werken. In Firefox 1.0.x wordt dan nog het hele installatieprogramma gedownload, in 1.1 en later zullen er alleen patches gedownload en toegepast worden.

NB: Het bijwerken van de browser kan er in sommige gevallen voor zorgen dat bepaalde extensies en themes niet meer naar behoren werken. Het is dan afwachten tot de maker een nieuwe versie uitbrengt, die wel goed werkt. Controleer dus voor de update of uw favoriete extensies en themes al werken in de nieuwe versie en maak voor uwzelf de afweging of u de update op dat moment installeert of niet. Bij een grote update (bijvoorbeeld van Firefox 1.0 - Firefox 1.1) zullen de extensies en thema's automatisch uitgeschakeld worden om deze problemen te voorkomen. Daarna wordt er gecontroleerd op versies die wel in die versie van Firefox draaien.