GoogleToolbar: verschil tussen versies

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
k
k (Googlebar light en cleanup)
Regel 1: Regel 1:
[http://googlebar.mozdev.org/ Googlebar] is het project dat de bekende GoogleToolbar voor Mozilla beschikbaar heeft gemaakt.
+
== Informatie ==
  
Ook onder de paraplu van [[Multizilla]] is een soortgelijk project ontstaan. Dit is [http://multizilla.mozdev.org/features/googlebox.html GoogleBox] gedoopt.
+
Voor Internet Explorer is al al lange tijd een Google werkbalk beschikbaar. Deze werkbalk biedt snel toegang tot verschillende diensten van Internet Explorer, maar blokkeert bijvoorbeeld ook popup-vensters.  In [[Mozilla Firefox|Firefox]] kun je echter ook al snel zoeken door het zoekveld rechtsboven in, waarin standaard Google geselecteerd wordt. Via het het [[MyCroft]]-project zijn hieraan eenvoudig zoekmachines toe te voegen, naast de andere zoekmachines zoals Yahoo en eBay die standaard al in het lijstje staan.
  
Ook zit er in [[Mozilla Firefox]] een ingebouwde zoekvak om snel te kunnen zoeken. Google wordt hier als standaard-zoekmachine gebruikt, maar via het [[MyCroft]]-project zijn hieraan eenvoudig zoekmachines toe te voegen.
+
Ondanks de zoekfunctie in [[Mozilla Firefox|Firefox]] is er door een aantal mensen een project gestart om deze google werkbalk na te maken. Dit project, te vinden op http://googlebar.mozdev.org/, is er goed in geslaagd veel mogelijkheden naar Mozilla/[[Mozilla Firefox|Firefox]] te halen. Misschien zelfs wel iets te goed, want de werkbalk biedt tegenwoordig erg veel opties die de gemiddelde webgebruiker helemaal niet nodig heeft. Er is daarom door Jonah Bishop een nieuwe extensie ontwikkeld, genaamd Googlebar Light. Deze extensie probeert de Google werkbalk als voorbeeld te houden en niet te veel extra functies toe te voegen. Van Googlebar Light is ook een Nederlandstalige vertaling beschikbaar.
  
'''Tip:''' CTRL+K brengt je snel in het Google-zoekvak. Klik hier voor meer handige [[Sneltoetsen]].
+
Naast deze twee projecten is er ook nog een project onder de paraplu van [[Multizilla]] beschikbaar. Dit is tot [http://multizilla.mozdev.org/features/googlebox.html GoogleBox] gedoopt. Deze uitbreiding van [[Multizilla]] voegt aan hun werkbalk nog googlefunctionaliteit toe.
 +
 
 +
'''Tip voor Firefox:''' CTRL+K brengt je snel in het Google-zoekvak. Klik hier voor meer handige [[Sneltoetsen]].
 +
 
 +
== Opties ==
 +
 
 +
===Googlebar===
 +
Voor Googlebar is er op [http://googlebar.mozdev.org/about.html online documentatie beschikbaar], waarin vaak voorkomende problemen en zaken rond het project behandeld worden.
 +
 
 +
===Googlebar light===
 +
Voor Googlebar light is er ook [http://www.borngeek.com/firefox/googlebarlite/doc/ online documentatie beschikbaar], op de site van de maker. Het geeft uitleg over de verschillende mogelijkheden van Googlbar light en ook de sneltoetsen worden genoemd. De documentatie is wel alleen in het Engels.
 +
 
 +
== Externe links ==
 +
 
 +
*[http://googlebar.mozdev.org/ Googlebar]
 +
*[http://www.borngeek.com/firefox/googlebarlite/ Googlebar Light]
 +
*[http://multizilla.mozdev.org/features/googlebox.html GoogleBox]
  
 
[[Category: Extensies]]
 
[[Category: Extensies]]

Versie van 22 jun 2005 19:05

Informatie

Voor Internet Explorer is al al lange tijd een Google werkbalk beschikbaar. Deze werkbalk biedt snel toegang tot verschillende diensten van Internet Explorer, maar blokkeert bijvoorbeeld ook popup-vensters. In Firefox kun je echter ook al snel zoeken door het zoekveld rechtsboven in, waarin standaard Google geselecteerd wordt. Via het het MyCroft-project zijn hieraan eenvoudig zoekmachines toe te voegen, naast de andere zoekmachines zoals Yahoo en eBay die standaard al in het lijstje staan.

Ondanks de zoekfunctie in Firefox is er door een aantal mensen een project gestart om deze google werkbalk na te maken. Dit project, te vinden op http://googlebar.mozdev.org/, is er goed in geslaagd veel mogelijkheden naar Mozilla/Firefox te halen. Misschien zelfs wel iets te goed, want de werkbalk biedt tegenwoordig erg veel opties die de gemiddelde webgebruiker helemaal niet nodig heeft. Er is daarom door Jonah Bishop een nieuwe extensie ontwikkeld, genaamd Googlebar Light. Deze extensie probeert de Google werkbalk als voorbeeld te houden en niet te veel extra functies toe te voegen. Van Googlebar Light is ook een Nederlandstalige vertaling beschikbaar.

Naast deze twee projecten is er ook nog een project onder de paraplu van Multizilla beschikbaar. Dit is tot GoogleBox gedoopt. Deze uitbreiding van Multizilla voegt aan hun werkbalk nog googlefunctionaliteit toe.

Tip voor Firefox: CTRL+K brengt je snel in het Google-zoekvak. Klik hier voor meer handige Sneltoetsen.

Opties

Googlebar

Voor Googlebar is er op online documentatie beschikbaar, waarin vaak voorkomende problemen en zaken rond het project behandeld worden.

Googlebar light

Voor Googlebar light is er ook online documentatie beschikbaar, op de site van de maker. Het geeft uitleg over de verschillende mogelijkheden van Googlbar light en ook de sneltoetsen worden genoemd. De documentatie is wel alleen in het Engels.

Externe links