GoogleToolbar

Uit MozBrowser wiki
Versie door GertPaul (overleg | bijdragen) op 22 jun 2005 om 19:08 (Spellingscorrecties)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Informatie

Voor Internet Explorer is al al lange tijd een Google werkbalk beschikbaar. Deze werkbalk biedt snel toegang tot verschillende diensten van Internet Explorer, maar blokkeert bijvoorbeeld ook popup-vensters. In Firefox kun je echter ook al snel zoeken door het zoekveld rechtsboven in, waarin standaard Google geselecteerd wordt. Via het het MyCroft-project zijn hieraan eenvoudig zoekmachines toe te voegen, naast de andere zoekmachines zoals Yahoo en eBay die standaard al in het lijstje staan.

Ondanks de zoekfunctie in Firefox is er door een aantal mensen een project gestart om deze google werkbalk na te maken. Dit project, te vinden op http://googlebar.mozdev.org/, is er goed in geslaagd veel mogelijkheden naar Mozilla/Firefox te halen. Misschien zelfs wel iets te goed, want de werkbalk biedt tegenwoordig erg veel opties die de gemiddelde webgebruiker helemaal niet nodig heeft. Er is daarom door Jonah Bishop een nieuwe extensie ontwikkeld, genaamd Googlebar Lite. Deze extensie probeert de Google werkbalk als voorbeeld te houden en niet te veel extra functies toe te voegen. Van Googlebar Lite is ook een Nederlandstalige vertaling beschikbaar.

Naast deze twee projecten is er ook nog een project onder de paraplu van Multizilla beschikbaar. Dit is tot GoogleBox gedoopt. Deze uitbreiding van Multizilla voegt aan hun werkbalk nog googlefunctionaliteit toe.

Tip voor Firefox: CTRL+K brengt je snel in het Google-zoekvak. Klik hier voor meer handige Sneltoetsen.

Opties

Googlebar

Voor Googlebar is er op online documentatie beschikbaar, waarin vaak voorkomende problemen en zaken rond het project behandeld worden.

Googlebar lite

Voor Googlebar lite is er ook online documentatie beschikbaar, op de site van de maker. Het geeft uitleg over de verschillende mogelijkheden van Googlbar lite en ook de sneltoetsen worden genoemd. De documentatie is wel alleen in het Engels.

Externe links