Internetbankieren

Uit MozBrowser wiki
Versie door ByteWarrior (overleg | bijdragen) op 29 jun 2005 om 19:55 (Banken toegevoegd)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

De laatste tijd wordt internetbankieren steeds populairder. De meeste banken verlenen echter geen ondersteuning voor andere besturingssystemen en browsers. Voor de internettransacties wordt je dus gedwongen om Internet Explorer en Microsoft Windows te gebruiken.

Door de toenemende populariteit van Firefox en andere browsers, proberen sommige banken toch een extra inspanning te doen en zorgen ze ervoor dat internetbankieren ook werkt op andere browsers en besturingssystemen. Ze leveren er dan meestal wel geen ondersteuning voor.

Hieronder vind je een lijst met Belgische en Nederlandse banken die internetbankieren aanbieden én waarbij dit ook succesvol getest is in Mozilla Firefox.

Nederland

Naam bank Commentaar
Rabobank Af en toe melding van storing. Dit is te verhelpen door de instelling network.http.keep-alive op false te zetten. Deze instelling kan ervoor zorgen dat andere sites vertraagd laden. Naar een definitieve oplossing voor dit probleem wordt nog gezocht.
Op http://vanmelick.com/rabo/firefox/ is verder ook een stappenplan te vinden om de Rabobank website goed in Firefox te laten draaien.
Postbank De Postbank gebruikt voor Mijn Postbank en Java en dit moet geïnstalleerd zijn om deze dienst goed te laten werken.
ABN-AMRO Geen bijkomende handelingen vereist.

België

Naam bank Commentaar
Argenta Geen bijkomende handelingen vereist.
KBC-Online Geen bijkomende handelingen vereist.