My wiki:Help

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Op deze pagina vind je tips en links om beter met deze wiki te kunnen werken.

Leren werken met een wiki

Om te leren werken met een wiki zijn er verschillende bronnen die je daarbij kunnen helpen. Hieronder staan ze op een rijtje opgesomd:

Handige tips bij het bewerken van teksten

Snelle links naar Nederlandse Wikipedia

Deze wiki gaat over Mozilla-producten, maar het kan voorkomen dat je een link wilt toevoegen naar een artikel dat op nl.wikipedia.org te vinden is. Je kunt dan een hele link naar het artikel toevoegen, zoals [http://nl.wikipedia.org/wiki/Mozilla Mozilla], wat er uit komt te zien als Mozilla. Het is echter sneller om [[NLWP:Mozilla|Mozilla]] te gebruiken, wat er uit komt te zien als Mozilla. Naast dat het sneller is lijkt het ook een interne link, omdat het naar een andere wiki verwijst.

Bij een verwijzing naar een andere Wiki dien je altijd aan te geven naar welke Wiki je wilt verwijzen. In het geval van de Nederlandstalige Wikipedia gebruiken we het voorvoegsel NLWP:. Geef je alleen de verwijzing naar die andere wiki op, dan komt dat voorvoegsel ook in de omschrijving van de koppeling te staan. Wil je dat voorkomen dan kun je een | toevoegen met daarachter een tekst als omschrijving voor de koppeling (zoals we hierboven hebben gedaan).

Tip Als je wilt zien hoe er binnen deze wiki gewerkt wordt, dan kun je altijd bij een pagina op Bewerken klikken om te zien welke Wiki-opmaakcode iemand anders heeft gebruikt. Dan wordt al snel duidelijk hoe je iets voor elkaar krijgt.