Nvu Veel Gestelde Vragen

Uit MozBrowser wiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Hieronder worden antwoorden gegeven op vragen die we vaak over Nvu gesteld worden.

  • Ondersteunt Nvu ook frames ?
    • Nvu 1.0 ondersteunt (nog) geen frames. Dit komt doordat er volgens de makers van Nvu betere methoden zijn om webpagina's te bouwen dan met behulp van frames. Eigenlijk vindt men dat je helemaal geen frames nodig zou hebben. Websites die frames gebruiken hebben zo hun onhebbelijkheden en dat proberen de makers van Nvu te voorkomen door andere methoden te propageren. Met pagina's die op CSS zijn gebaseerd kun je namelijk soortgelijke effecten behalen. Bij Project Nemesis zie je diverse voorbeelden van websites die op CSS zijn gebaseerd, maar die eruit zien alsof ze met frames zijn gemaakt. Op de demo-pagina van Nvu is ook een pagina zonder frames te bekijken.
  • Waarom kan ik beter een website zonder tabellen ontwerpen ?
    • Op Stylesheets.nl staat een uitgebreide uitleg waarom tabellen minder geschikt zijn voor het uiterlijk van een website. Het komt erop neer dat je tabellen het beste kunt gebruiken waar ze voor bedoeld zijn: het tonen van gegevens op een website. Tabellen worden van oudsher echter misbruikt voor het uiterlijk van een website. Dat is waarschijnlijk zo gekomen omdat voorheen de webstandaarden nog niet zover gevorderd waren of men er nog te weinig vanaf wist. Tegenwoordig is de CSS-standaard echter zover ontwikkeld dat je erg precies kunt bepalen hoe je website eruit moet zien zonder dat je daarvoor je toevlucht tot tabellen hoeft te nemen.
  • Ik lees vaak dat ik beter een website zonder tabellen kan maken, maar hoe doe ik dat ?
    • Als je overtuigd bent dat het beter is om een website zonder tabellen te maken, dan komt de volgende vraag: hoe moet dat ? Gelukkig zijn er diverse voorbeelden beschikbaar, zoals de voorbeelden van Project Nemesis en de demo-pagina van Nvu. Hopelijk komen er binnenkort ook Nvu-specifieke sjablonen beschikbaar waarmee dit ook eenvoudig direct in Nvu is te gebruiken. Tot die tijd kun je op basis van deze voorbeelden een eigen sjabloon voor je website maken en daarop de pagina's baseren.