mozilla

Mozilla Nederland LogoDe Nederlandse
Mozilla-gemeenschap

afbeelding van moZes
Nieuws: 

Het Mozilla-project houdt in 2009 binnen Europa een aantal MozCamps en trapt af op 6 maart in Utrecht. De MozCamps zijn een serie van lokaal georganiseerde bijeenkomsten van mensen die gepassioneerd zijn en raken over het Open Web. Het is de bedoeling dat de MozCamp-bijeenkomsten ruimte bieden voor discussie, hands-on demo’s en het gezamenlijk bedenken en uitvoeren van activiteiten om het open en participatieve karakter van het internet te behouden.

In Utrecht zullen verscheidene leden van het Mozilla-project aanwezig zijn, onder wie Tristan Nitot. De Fransman is oprichter en voorzitter van Mozilla Europe, een non-profit organisatie verantwoordelijk voor de ontwikkeling en marketing van de opensource webbrowser Firefox en andere Mozilla-gerelateerde projecten. Daarnaast zullen ook Olivier Gambier en Paul Rouget aanwezig zijn. Gambier is ontwikkelaar van een groot aantal Firefox-extensies en is verder actief binnen de W3C-werkgroep CSS-standaardisatie. Paul Rouget is Mozilla Tech Evangelist, met veel veel kennis over de verschillende Mozilla-technologieën en over Webkit.

‘MozCamp Utrecht’ heeft een sterk informeel karakter en is een brede uitnodiging om deel te nemen aan de verschillende discussies, brainstormsessies en workshops die voor deze dag gepland staan. Iedereen is welkom om mee te helpen in de organisatie van deze Nederlandse MozCamp. Ja kan het organiserend team bereiken op MozCamp2009@nllgg.nl of je gegevens melden op onderstaande website. De volgende partijen hebben zich verbonden aan de organisatie van ‘MozCamp Utrecht’: Internet Society Nederland (ISOC), de NLUUG, de Nederlandse Linuxgebruikersgroep (NLLGG) en het programmabureau NOiV.

Meer informatie over MozCamp Utrecht op https://wiki.mozilla.org/MozCamp/Utrecht. Geïnteresseerden voor MozCamp Utrecht kunnen zich onderaan de wiki-pagina melden als deelnemer.