mozilla

Mozilla Nederland LogoDe Nederlandse
Mozilla-gemeenschap

Mozilla Firefox is een enorm uitbreidbaar programma. Zo zijn er vele uitbreidingen beschikbaar, die ook wel extensies genoemd worden. Door deze extensies is Firefox helemaal naar je eigen smaak aan te passen. Op addons.mozilla.org en vooral op extensionsmirror.nl kan je veel extensies vinden. Veel van deze extensies zijn echter alleen in het Engels beschikbaar en het is niet duidelijk welke in het Nederlands vertaald zijn. Op deze pagina is een duidelijk overzicht te vinden van alle extensies die in het Nederlands beschikbaar zijn.

Let op dat alle extensies op deze pagina ook de Engelse taal bevatten. Als de taal van Firefox dus Engels is zullen de extensies ook in het Engels zijn. Is de taal van Firefox in het Nederlands, dan zal de Nederlandse vertaling zichtbaar zijn. Er zijn enkele uitzonderingen, en die zijn dan ook te herkennen van de tekst ‘Alleen NL’. Deze extensies zullen ook in een Engelstalige Firefox de Nederlandse taal hebben.

Vertaalde extensies maken

Wil je ook meehelpen met het vertalen van een extensie? Volg dan deze stappen en plaats een bericht op het forum van MozBrowser als je het af hebt. Stuur de vertaling als het kan ook op naar de maker, zo kan de vertaling misschien ook meegenomen worden in een officiële versie van de extensie.