Thunderbird 0.9 NL is klaar!

Hier kun je je opmerkingen over de Nederlandse Thunderbird-vertaling kwijt.
Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1322
Lid geworden op: 7 oktober 2003, 16:58
Locatie: Luzy, france
    unknown unknown

Thunderbird 0.9 NL is klaar!

Bericht door Mad Maks »

Alleen de windows versie, het taalpakket werkt om een duistere reden nog niet.

http://thunderbirdnl.mozdev.org
Gebruikersavatar
Ron ter Burg
Berichten: 171
Lid geworden op: 1 maart 2004, 20:31
Locatie: Nietap
    unknown unknown

Werkt tie ook

Bericht door Ron ter Burg »

Uiteraard ben ik meteen an het downloaden gegaan, maar ik krijg na het opstarten alleen een grijs (oftewel helemaal leeg) scherm te zien als ik Thunderbird 0.9 NL (zip file) open.
Op zowel mijn Win 98 als mijn Win XP computer krijg ik hetzelfde resultaat.

Wat doe ik verkeerd?

Groet,

Ron
Gast
    unknown unknown

Bericht door Gast »

Ik heb hetzelfde probleem,geen installer te zien.Alleen een scherm met de melding van een internal server error.Misschien plaatsen ze de installer er vandaag nog terug op. :o
LP
    unknown unknown

zelfde probleem

Bericht door LP »

Ik heb hetzelfde probleem als de mensen hierboven beschrijven:

Ik had veel moeite met downloaden, maar van een aantal mirrors lukte het uiteindelijk... :)

Heb ik hem eindelijk gedownload, krijg ik een leeg grijs scherm, zonder inhoud. Heb de Zip en de Installer geprobeerd, zelfde probleem.

Na het weggooien van het profiel werd me wel gevraagd of ik een email adres en alles aan wilde maken, maar daarna kom ik weer terug in het lege scherm :shock:
Ron2
Berichten: 34
Lid geworden op: 7 november 2004, 15:52
    unknown unknown

Bericht door Ron2 »

Bij mij hetzelfde probleem, de Engelse versie er maar weer op :cry:
Gebruikersavatar
zipper306
Berichten: 67
Lid geworden op: 7 november 2004, 20:20
Locatie: Uden
    unknown unknown

Bericht door zipper306 »

Zelfde probleem, krijg een leeg scherm
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Bericht door ByteWarrior »

Ik heb het probleem ook gehad. Het is IMO een standaardprobleem bij language packs. Er is wel een oplossing voor.

Net nadat je de nieuwe versie geïnstalleerd hebt, start dan TB op met dit commando:

Code: Selecteer alles

thunderbird -contentLocale en -UILocale en-EN
Alles is nu in het Engels. Installeer nu het nieuwe languagepack en sluit TB af.

Start TB terug op met het commando

Code: Selecteer alles

thunderbird -contentLocale nl -UILocale nl-NL
TB is nu in het Nederlands.

Ik denk dat het probleem ontstaat omdat TB de versie van het languagepack nakijkt bij een nieuwe versie van TB. Aangezien de geïnstalleerde versie te oud is, wordt deze uitgeschakeld. En omdat de contentlocale 'vastgezet' is, kan er niets getoond worden (geen menu's, inhoud, etc).
Ron2
Berichten: 34
Lid geworden op: 7 november 2004, 15:52
    unknown unknown

Bericht door Ron2 »

ja, maar we hebben het niet over een language pack, we hebben het over de complete installatie in het Nederlands, het language pack voor 9.0 is er nog niet. (voor zover ik weet)
Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1322
Lid geworden op: 7 oktober 2003, 16:58
Locatie: Luzy, france
    unknown unknown

Bericht door Mad Maks »

vervelend dat het niet werkt, bij mij werkt het met een nieuw profiel wel perfect. heeft iemand geprobeerd om een nieuw profiel aantemaken?

Ik ben nu even druk met FF maar ik zal er snel naar kijken

MM
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Bericht door ByteWarrior »

Ron2 schreef:ja, maar we hebben het niet over een language pack, we hebben het over de complete installatie in het Nederlands, het language pack voor 9.0 is er nog niet. (voor zover ik weet)
Sorry, je hebt gelijk.
Met een gewone installatie werkt het ook (zo heb ik het ook moeten installeren). Ik zal enkel met dat language pack in m'n achterhoofd...

Je installeert dus de TB 0.9.
Dan start je hem op met de Engelse locale.
Je deïnstalleert de NL-langpack (die was bij mij geïnstalleerd). (uitschakelen is ook goed).
TB afsluiten.
Je start TB terug op met de Nederlandse locale.
Ron2
Berichten: 34
Lid geworden op: 7 november 2004, 15:52
    unknown unknown

Bericht door Ron2 »

vervelend dat het niet werkt, bij mij werkt het met een nieuw profiel wel perfect. heeft iemand geprobeerd om een nieuw profiel aantemaken?

Ja, zonder succes, ik heb zelfs alles verwijderd, de map v.d. oude installatie, profiel, verwijzingen in het register en ben dus begonnen alsof het er nog nooit op gestaan heeft.
Gebruikersavatar
Ron ter Burg
Berichten: 171
Lid geworden op: 1 maart 2004, 20:31
Locatie: Nietap
    unknown unknown

Werkt ook niet

Bericht door Ron ter Burg »

Ik heb ook de installer geprobeerd, deze werkt ook niet. Helaas :(
Ron2
Berichten: 34
Lid geworden op: 7 november 2004, 15:52
    unknown unknown

Bericht door Ron2 »

Je installeert dus de TB 0.9.
Dan start je hem op met de Engelse locale.
Tot zover werkt het (met het commando van een paar reacties geleden)
Je deïnstalleert de NL-langpack (die was bij mij geïnstalleerd). (uitschakelen is ook goed).
Die zie ik niet, of staat dat ergens anders dan bij "tools-extensions"?
Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Bericht door ByteWarrior »

Ron2 schreef:Die zie ik niet, of staat dat ergens anders dan bij "tools-extensions"?
Het is goed mogelijk dat je dat niet ziet. Ik heb het waarschijnlijk bij mijn extensies staan omdat ik de vorige versie ook met een language pack geïnstalleerd heb.

Als je altijd de NL-installer gebruikt, zie je dit inderdaad niet. Dan kan je die stap gewoon overslaan.
Ron2
Berichten: 34
Lid geworden op: 7 november 2004, 15:52
    unknown unknown

Bericht door Ron2 »

Zodra ik weer Nederlands probeer te starten is het weer fout.
Ik laat het nu voor wat het is en wacht wel op een verbeterde versie of het taalpakket.