Letters van de mappen groter maken

Mozilla Firefox is de webbrowser van Mozilla. Volg in geval van problemen eerst onze standaard diagnose.
Tarzan
Berichten: 258
Lid geworden op: 22 mei 2005, 20:57
Locatie: Vlaanderen
    Windows 10 Firefox

Letters van de mappen groter maken

Bericht door Tarzan »

Kan ik de letters van de mappen in de bladwijzerwerkbalk (blijvend) groter maken en zo ja, hoe doe ik dat? Hartelijk dank voor de informatie.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 10 Firefox

Re: Letters van de mappen groter maken

Bericht door nirwana »

Tarzan,

Je kunt via about:config (invoeren in de adresbalk, gevolgd door Enter) de instelling layout.css.devPixelsPerPx eens aanpassen:
https://support.mozilla.org/en-US/questions/963672
Tip: about:config kan je nog een waarschuwing geven, maar die kun je eenvoudig bevestigen.

De standaard-waarde is -1.0 (vraag me niet waarom, maar de ontwikkelaars van Mozilla vonden dat blijkbaar een mooie standaard-waarde)
Ik heb die eens naar 1.25 gezet en dan worden de letters in Firefox aanmerkelijk groter.
Overigens kan dat per beeldscherm (en mogelijk ook per resolutie) verschillen, dus probeer maar wat goed werkt voor jou.

Deze instelling geldt overigens voor de gehele Firefox, niet alleen voor de bladwijzer-balk. Echter kan ik me voorstellen dat als je die letters groter wilt hebben, je het dan ook geen probleem vindt dat Firefox standaard een groter lettertype gebruikt.

PS: als dit jou te ver gaat en je wilt echt alleen de bladwijzerbalk aanpassen, dan kun je dat natuurlijk ook aangeven. Ik neem aan dat er dan nog wel iets mogelijk is via een aanpassing in het bestand userChrome.css. Dat wordt door Mozilla echter gezien als een ietwat verouderde methode, maar bij mijn weten hebben ze dat ook niet vervangen door een nieuwe mogelijkheid. Dus via een instelling in about:config (ja, wederom) kun je ook de userChrome.css weer in gebruik nemen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
Tarzan
Berichten: 258
Lid geworden op: 22 mei 2005, 20:57
Locatie: Vlaanderen
    Windows 10 Firefox

Re: Letters van de mappen groter maken

Bericht door Tarzan »

Geachte Martijn,

Bedankt voor de snelle reactie. De aanpassing is reeds gebeurd. Ik had wel reeds zelf gevonden dat ik het lettertype en lettergrootte in FF kan veranderen via Opties - Algemeen - Taal en vormgeving. Deze methode geldt echter niet voor de mappen in de bladwijzerwerkbalk. Ik ben blij dat het gelukt is.

Mvg

Tarzan :)