computers

Plaats hier berichten die in eerste instantie niets te maken hebben met Mozilla, de activiteiten van ProMozilla en ThunderbirdNL of met de artikelen op MozBrowser.
Gebruikersavatar
the old man
Berichten: 318
Lid geworden op: 2 maart 2005, 19:11
    unknown unknown

computers

Bericht door the old man » 19 februari 2009, 13:45

Goede middag,

Op dit moment heb ik een experiabox van kpn (thomson)
Vanaf het modem loopt er een kabel (utp cat 5) naar boven.
Daar staan 2 computers waarvan we als we het internet op willen steeds de kabel moeten wisselen, kan ik tussen de kabel van het modem en de 2 computers iets zetten waarmee ik de beide computers aangesloten kan houden (zonder pluggen wisselen)

Ik hoor e.e.a. over routers, en over hub's, maar wat is het beste en kan dat zonder veel geknoei met het modem want dat is dichtgetimmerd zoals men dat noemt.

En moet een router of een hub op de een of andere manier geinstalleerd worden of is dat stekkers erin en draaien.

Wie kan me de meest simpele oplossing aan de hand doen.
Draadloos is op dit moment voor ons te duur en bovendien hoor ik daar het nodige van ivm. inbreken of storingen.

Groet,

the old man.
"Er is meer tussen Hemel en Aarde, dan waarvan wij in al onze wijsheid dromen." :roll:

Gebruikersavatar
Mad Maks
Berichten: 1295
Lid geworden op: 7 oktober 2003, 16:58
Locatie: Haarlem
    unknown unknown

Re: computers

Bericht door Mad Maks » 19 februari 2009, 13:56

the old man schreef:Goede middag,

Op dit moment heb ik een experiabox van kpn (thomson)
Vanaf het modem loopt er een kabel (utp cat 5) naar boven.
Daar staan 2 computers waarvan we als we het internet op willen steeds de kabel moeten wisselen, kan ik tussen de kabel van het modem en de 2 computers iets zetten waarmee ik de beide computers aangesloten kan houden (zonder pluggen wisselen)

Ik hoor e.e.a. over routers, en over hub's, maar wat is het beste en kan dat zonder veel geknoei met het modem want dat is dichtgetimmerd zoals men dat noemt.

En moet een router of een hub op de een of andere manier geinstalleerd worden of is dat stekkers erin en draaien.

Wie kan me de meest simpele oplossing aan de hand doen.
Draadloos is op dit moment voor ons te duur en bovendien hoor ik daar het nodige van ivm. inbreken of storingen.

Groet,

the old man.
koop een simpele hub prik je beide computers erin en de kabel die van het modem komt. meer hoef je niet te doen.

Je kan ook een tweede kabel naar boven leggen en die op een vrije uitgang (het modem heeft er vier, zover ik weet) prikken.

succes

MM

Gebruikersavatar
the old man
Berichten: 318
Lid geworden op: 2 maart 2005, 19:11
    unknown unknown

computers

Bericht door the old man » 19 februari 2009, 14:21

Goede middag,

Die tweede kabels is nu net het probleem, alle plafonds zijn vernieuwd dus dat is eigenlijk geen optie vandaar mijn vraag.

Ik ga dan liever voor een hub ook al wordt de snelheid misschien iets minder.

Bedankt voor je antwoord nu weet ik in ieder geval iets meer.

Groet,

the old man.
"Er is meer tussen Hemel en Aarde, dan waarvan wij in al onze wijsheid dromen." :roll:

Gebruikersavatar
Pettic
Berichten: 3604
Lid geworden op: 28 november 2004, 11:45
Locatie: Rotterdam
    unknown unknown

Bericht door Pettic » 19 februari 2009, 19:20

Neem geen hub, maar een router. Deze heeft geen snelheidsbeperkingen en werkt beter dan een hub. Die laatste zie je trouwens haast niet meer.
Bijvoorbeeld Asus RX3041 Router, 4xLAN, 1xWAN á € 29,=.
Windows; Firefox; Thunderbird

Gebruikersavatar
Koen_92
Berichten: 759
Lid geworden op: 17 oktober 2006, 19:28
Locatie: Betuwe
    unknown unknown

Bericht door Koen_92 » 19 februari 2009, 19:29


Gebruikersavatar
the old man
Berichten: 318
Lid geworden op: 2 maart 2005, 19:11
    unknown unknown

computer

Bericht door the old man » 20 februari 2009, 13:15

Geachte forum leden,

Met jullie antwoorden en suggesties kan ik uit de voeten.

Hartelijk dank daarvoor.


the old man.
"Er is meer tussen Hemel en Aarde, dan waarvan wij in al onze wijsheid dromen." :roll: