XML parse fout

Plaats hier berichten die in eerste instantie niets te maken hebben met Mozilla, de activiteiten van ProMozilla en ThunderbirdNL of met de artikelen op MozBrowser.
Gebruikersavatar
Lieske
Berichten: 173
Lid geworden op: 27 december 2004, 14:04
    unknown unknown

XML parse fout

Bericht door Lieske » 4 juli 2005, 13:22

De XML-feed voor de voorpagina van Mozbrowser geeft al een paar dagen aan dat er XML parse fout is (als ik de feed wil bekijken m.b.v. Sage). Op de voorpagina kon ik zo gauw geen contactadres vinden, dus ik meld het maar even op deze manier.

Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Bericht door ByteWarrior » 4 juli 2005, 13:33

Die werkt hier nog altijd goed. En ik gebruik ook Sage... :?

Kan je misschien de URL van de feed geven? Kwestie om er zeker van te zijn dat we het over dezelfde feed hebben...

Ondertussen zijn er ook al enkele updates voor Sage gebeurd. Je installeert best de laatste versie. Daar zitten verbeteringen in de parser in.

Momenteel is Sage 1.3.5 de laatste versie.

Gebruikersavatar
Lieske
Berichten: 173
Lid geworden op: 27 december 2004, 14:04
    unknown unknown

Bericht door Lieske » 4 juli 2005, 14:01

Ik heb Sage 1.3.5.

Het adres van de feed is http://www.mozbrowser.nl/atom/feed

Als ik bij de eigenschappen van de bladwijzer kijk, staat er bij opmerkingen het volgende: error [r/f0ECmTVrgTuDkk4lDE7rpAlp8]

Gebruikersavatar
FFuser
Berichten: 328
Lid geworden op: 11 augustus 2004, 19:25
Locatie: Antwerpen belgium
    unknown unknown

Bericht door FFuser » 4 juli 2005, 15:04

ik heb ook problemen met die atom-feed (http://feedvalidator.org/check.cgi?url= ... tom%2Ffeed), maar deze werkt perfect: http://www.mozbrowser.nl/node/feed, is ook uitgebreider blijkbaar
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Gebruikersavatar
ByteWarrior
Berichten: 3825
Lid geworden op: 15 oktober 2003, 14:56
Locatie: Tielt-Winge, België
    unknown unknown

Bericht door ByteWarrior » 4 juli 2005, 16:42

Inderdaad, in de atom-feed zit een fout. Ik gebruikte dus de andere feed, waardoor ik de fout niet zag...

Gebruikersavatar
FFuser
Berichten: 328
Lid geworden op: 11 augustus 2004, 19:25
Locatie: Antwerpen belgium
    unknown unknown

Bericht door FFuser » 4 juli 2005, 18:18

wat ik wel heb gemerkt is dat beide feeds, de verkeerde MIME type hebben (text/html ipv bijvoobeeld application/xml)
zie ook: http://feedvalidator.org/docs/warning/U ... tType.html
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11339
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana » 4 juli 2005, 19:19

Afgezien van die MIME-type melding valideert de Atom-feed nu weer goed. Ik heb er dezelfde functies omheen gezet als bij de RSS-feed (drupal_specialchars en strip_tags). Die is nu ook weer bruikbaar.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11339
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana » 4 juli 2005, 19:30

Okay, okay, nu is de feed helemaal goed (volgens de feedvalidator). Aan iedere pagina voegde Drupal standaard het content-type text/html toe. Dat is er nu uit gehaald en bij de feeds wordt nu standaard een ander MIME-type meegegeven.
http://feedvalidator.org/check.cgi?url= ... tom%2Ffeed
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
FFuser
Berichten: 328
Lid geworden op: 11 augustus 2004, 19:25
Locatie: Antwerpen belgium
    unknown unknown

Bericht door FFuser » 6 juli 2005, 13:28

nirwana schreef:Okay, okay, nu is de feed helemaal goed (volgens de feedvalidator). Aan iedere pagina voegde Drupal standaard het content-type text/html toe. Dat is er nu uit gehaald en bij de feeds wordt nu standaard een ander MIME-type meegegeven.
http://feedvalidator.org/check.cgi?url= ... tom%2Ffeed
hmmm, geeft nog altijd / terug een foutmelding :?:
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Gebruikersavatar
Lieske
Berichten: 173
Lid geworden op: 27 december 2004, 14:04
    unknown unknown

Bericht door Lieske » 6 juli 2005, 17:55

Bij mij werkt 'ie nu zoals het hoort.

Gebruikersavatar
sc00zy
Berichten: 1811
Lid geworden op: 22 juli 2004, 10:03
Locatie: Assen
    unknown unknown

Bericht door sc00zy » 6 juli 2005, 18:41

Geeft een foutmelding, namelijk:
Feeds should not be served with the "text/html" media type

Maar waar wordt deze ATOM-feed aangeboden dan? Op de voorpagina en forum zie ik enkel verwijzingen naar RSS-feeds.

Gebruikersavatar
FFuser
Berichten: 328
Lid geworden op: 11 augustus 2004, 19:25
Locatie: Antwerpen belgium
    unknown unknown

Bericht door FFuser » 6 juli 2005, 18:50

sc00zy schreef:Maar waar wordt deze ATOM-feed aangeboden dan? Op de voorpagina en forum zie ik enkel verwijzingen naar RSS-feeds.
Met het RSS-Icoontje van firefox zie jer er 2 nl Atom en RSS, Atom zie ik op site zelf niet direct staan
Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; nl; rv:1.8) Gecko/20051111 Firefox/1.5

Gebruikersavatar
sc00zy
Berichten: 1811
Lid geworden op: 22 juli 2004, 10:03
Locatie: Assen
    unknown unknown

Bericht door sc00zy » 6 juli 2005, 19:06

FFuser schreef:Met het RSS-Icoontje van firefox zie jer er 2 nl Atom en RSS, Atom zie ik op site zelf niet direct staan
Ach so :D Das niet helemaal logisch, misschien dat Nirwana daar verandering in kan brengen?

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11339
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Bericht door nirwana » 6 juli 2005, 21:17

FFuser schreef:Met het RSS-Icoontje van firefox zie jer er 2 nl Atom en RSS, Atom zie ik op site zelf niet direct staan
Inmiddels staat in het Syndicatie-blokje op de voorpagina ook de Atom-feed erbij vermeld. Tenminste, ik hoop dat dat is wat je bedoelde...
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
Pettic
Berichten: 3604
Lid geworden op: 28 november 2004, 11:45
Locatie: Rotterdam
    unknown unknown

FF3: XML parse fout

Bericht door Pettic » 5 augustus 2008, 20:46

Al een paar dagen krijg ik bij de XML-feed van dit forum op www.mozbrowser.nl via Sage de foutmelding "Error: XML parse fout".
De fout duurt soms uren en dan opeens zoals gisteravond werkt de feed opeens weer. Ik gebruik de laatste versies van Sage en FF3.
Wat is hier aan de hand?