usb

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Gebruikersavatar
stevenb
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 januari 2008, 18:56
Locatie: Lienden

usb

Bericht door stevenb » 15 januari 2008, 19:15

Ik heb sinds kort linux ubuntu.
Maar er zijn paar dingen die ik niet snap misschien kan iemand helpen????
Mijn vraag was:
als ik mijn usb stick in de computer doe dan komt er geen beeld van dat tie seg maar derin zit als ik een cd erin doe dan doet tie et wel.
alvast bedankt

Gebruikersavatar
Manuel
Berichten: 2539
Lid geworden op: 21 december 2004, 20:16
Locatie: Alkmaar, Nederland

Bericht door Manuel » 15 januari 2008, 20:56

Ik gebruik zelf geen Ubuntu, maar Linux Slackware, maar misschien heb je toch wat aan deze Google-link?

Anders is het even geduld, tot 1 van de vele Ubuntu gebruikers die hier vertoeven, reageert.

Succes i.i.g.! :)

Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11307
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09

Bericht door nirwana » 16 januari 2008, 7:30

Bij mij verschijnt er wel een icoontje op het bureaublad in Ubuntu als ik een USB-stick insteek. Wat voor soort USB-stick gebruik je ?

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=91189 bevat mogelijke oplossingen voor het probleem.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11543
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Bericht door adri » 16 januari 2008, 23:33

Plug anders je USB-stick eens in en typ in een terminal: dmesg |tail.
Wat is de output daarvan?
Afbeelding

Gebruikersavatar
stevenb
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 januari 2008, 18:56
Locatie: Lienden

Bericht door stevenb » 17 januari 2008, 16:47

adri schreef:Plug anders je USB-stick eens in en typ in een terminal: dmesg |tail.
Wat is de output daarvan?

ik heb het gedaan nu krijg ik dat:
[ 3997.616000] usb 4-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 59
[ 3998.464000] usb 4-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 63
[ 3998.760000] usb 4-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 64
[ 3999.056000] usb 4-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 65
[ 3999.964000] usb 4-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 66
[ 4000.996000] usb 4-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 71
[ 4001.292000] usb 4-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 72
[ 4001.772000] usb 4-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 74
[ 4003.008000] usb 4-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 79
[ 4003.304000] usb 4-6: new high speed USB device using ehci_hcd and address 80


p.s. hoe weet je dat allemaal?????? :?: :?: :?:

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11543
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Bericht door adri » 17 januari 2008, 21:03

Dit is niet goed...
Wat is het merk van die USB-stick?

Heb je er met een andere USB-stick ook last van?
Afbeelding

Gebruikersavatar
stevenb
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 januari 2008, 18:56
Locatie: Lienden

Bericht door stevenb » 17 januari 2008, 21:08

adri schreef:Dit is niet goed...
Wat is het merk van die USB-stick?

Heb je er met een andere USB-stick ook last van?
ik heb er 2 usb stiks
merk: arita en kingston
en ik heb van beide last van.

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11543
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Bericht door adri » 17 januari 2008, 21:42

En wat is de output van lsusb?
Afbeelding

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11543
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Bericht door adri » 18 januari 2008, 13:23

Ik ben nog even wat aan het zoeken geweest op die foutmelding en het zou ook nog kunnen dat je in BIOS wat instellingen aangaande USB moet veranderen. Probeer het maar (schrijf wel op wat je in BIOS verandert, dan kun je het altijd weer herstellen).
Afbeelding

Freston
Berichten: 147
Lid geworden op: 24 januari 2007, 14:19

Bericht door Freston » 18 januari 2008, 13:48

Hihi, Adri lost het op Slackstyle ;-) Maar volgens mij bedoelde je sudo lsusb :roll: Details, details...

Nee alle gekheid op een stokje. Doen andere USB apparaten het wel?? Printer, scanner, fax, bluetooth, mp3 speler, wat kan je er nog meer in proppen? Webcam?

Want het zou heel goed een ACPI probleem kunnen zijn. Zeker als het een kleptop is.

Probeer eens te booten met de volgende kernel parameter: pci=noacpi


Er moet ergens in je eerste boot menu (vlak na de BIOS) een optie zijn om parameters in te voeren.
Het kan een bijwerking zijn van deze parameter dat je machine niet meer uit zichzelf uitgaat. Da's ook wel weer op te lossen, maar eerst maar kijken of je USB het weer doet.
Got Slack?

Gebruikersavatar
stevenb
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 januari 2008, 18:56
Locatie: Lienden

Bericht door stevenb » 18 januari 2008, 17:52

adri schreef:En wat is de output van lsusb?
Maar andere usb dingen doen het wel voorbeeld: mp3 speler.
Ik denk dat alleen usb met draad het doen en zonder draag het niet doen.

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11543
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Bericht door adri » 18 januari 2008, 23:26

Freston schreef:Hihi, Adri lost het op Slackstyle ;-) Maar volgens mij bedoelde je sudo lsusb :roll: Details, details...
:oops:
Ik bedoel natuurlijk sudo lsusb.

Dus, stevenb, wat is de output van dat commando?

Dat andere USB-apparaten het wel doen is mooi, dat sluit al weer wat mogelijkheden uit. Maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik hier toch vrij somber over ben. Het houdt in dat je USB-stick geen 'vast adres' toegewezen krijgt. En dan dus ook niet gemount (aangekoppeld) kan worden.

Soortgelijke foutmeldingen leveren weinig hoopvolle resultaten op met Google. De meeste kans heb je m.i. met die BIOS-instellingen.

Wat je ook nog zou kunnen proberen (zomaar om even wat te proberen) is een Linux live CD (Knoppix bijv.) op te starten en kijken of je USB-sticks daar wel netjes gemount worden.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Manuel
Berichten: 2539
Lid geworden op: 21 december 2004, 20:16
Locatie: Alkmaar, Nederland

Bericht door Manuel » 19 januari 2008, 1:15

Wat Adri als laatste zegt (live-cd) lijkt me het beste, en dan, wanneer het werkt en aangekoppeld is, met het commando mount kijken hoe het aangekoppeld is.

Verder moet dit gewoon op te lossen zijn. Het nadeel (soms) van fora is dat je tegelijkertijd allerlei heel goed bedoelde, en evt. ook nog allemaal zinnige suggesties krijgt, maar het gevaar is dat je teveel dingen tegelijk gaat doen, mogelijke oplossingen niet helemaal probeert, en zo.

Ik stel voor 1 ding proberen per keer (volgens mij ligt het niet aan de BIOS, omdat andere USB apparaten wel werken), resultaat hier posten, en dan volgende ding.

Anders wordt het zo'n brei...

Gebruikersavatar
stevenb
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 januari 2008, 18:56
Locatie: Lienden

Bericht door stevenb » 19 januari 2008, 21:19

Ik heb iets geprobeerd.
Ik heb een andere usb stik erin gezet die deeed het wel geleik !!!
Maar ik heb ook mijjn usb erin gezet die deed super sloom......
ik had hem erin gedaan na half uur kwam het scherm van dat usb sitk...
tijdens die half uur gaat me usb stik steeds kiniperen om de 2 seconde of so...
Misshien dat je aan deze info meer hebt.
Dezelfde 2 usb stikken heb ik op een andere computer gedaan (windows xp)
toen deed tie et wel.
(met knopix heb ik nog nie geprobeerd, moet ik het nog steeds proberen???)

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11543
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Bericht door adri » 20 januari 2008, 0:14

Dus met een derde USB-stick gaat het wel goed?
Dan zou je die twee andere eens helemaal leeg kunnen maken, kijken of dat helpt (je leest wel eens dat er allerlei Windows-only rommel op zo'n stick geïnstalleerd staat, waardoor die het onder Linux niet (goed) doet.
Helmaal leeg maken dus (formatteren) en opnieuw formatteren als FAT 32.
Hier lees je hoe dat moet: http://www.4p8.com/eric.brasseur/suse9.1_usb_stick.html
Afbeelding