Kan geen usb stokjes mounten in Ubuntu.

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Kan geen usb stokjes mounten in Ubuntu.

Bericht door Citroentje »

Iemand hier misschien een idee?
Op het ubuntu forum kom ik niet verder.

http://forum.ubuntu-nl.org/hardware-en- ... gh-enough/
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Inmiddels werkt het weer, lees ik net?
Ook na een reboot? ;)
Afbeelding
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Ja, ik durfde het toch.

Kijken hoe lang het goed blijft, jij enig idee waar dit aan kan liggen?
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Als root lukte het wel, maar als gewone gebruiker niet?
En soms wel en soms niet?
Het zou een fout in HAL en/of Udev kunnen zijn.
Maar het zou natuurlijk ook heel goed hier aan kunnen liggen:
Nou ja, dan niet, echter, nu heb ik ergens iets veranderd door al dat gepruts in de terminal en nu wil niets meer mounten via een usb poort.
:)
Wat voor gepruts was dat trouwens?
Je kunt met de pijltjestoets in de geschiedenis van je commando's kijken (pijltjestoets omhoog).
Afbeelding
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Ja, alles weet ik natuurlijk niet meer, maar ik ben gaan zoeken nadat het niet meer werkte en heb daardoor misschien ongewild een of andere instelling veranderd.

Dit is er 1

Code: Selecteer alles

sudo mount -t ntfs-3g /dev/sdc1 /media/sdc1 -o force
en dit...

Code: Selecteer alles

sudo mount /dev/sdc1 /media/sdc1
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Nou, daar verniel je echt niks mee.
Je probeert op die manier als root geforceerd te mounten.
Mocht het probleem terugkeren, dan zou je de permissies eens na kunnen kijken.
Die schijf staat wel als een icoontje op je bureaublad?
Afbeelding
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Ik heb alle permissies, alles staat aangevinkt.

En nee, er kwam ook geen icoontje op mijn bureaublad, nu wel weer.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Vreemd..
Hou het in de gaten en als het terugkeert dan horen we het wel. ;)
Afbeelding
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Nog geen problemen weer gehad.
Ik dacht dat het misschien kwam doordat ik XP had opgestart, maar dat maakt ook niets uit.
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Hetzelfde probleem is terug. :?

Zojuist een camera er aangehangen en niente, ook de usb stokjes geven opnieuw dezelfde melding.

Edito: XP opgestart en daarna deed hij het weer :shock:
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11540
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Bericht door adri »

Die externe HD en USB-sticks, zijn dat allemaal NTFS-partities?
Leesvoer:

http://www.debianadmin.com/mount-your-w ... buntu.html
http://ubuntu-forums.nl/index.php/list_messages/4027
Zorg in ieder geval dat je in /etc/group bij plugdev en fuse staat.
Ik neem tenminste wel aan (anders zou het helemaal niet werken) ntfs-3g geïnstalleerd hebt.
Zoniet: sudo apt-get install ntfs-3g
Afbeelding
Gebruikersavatar
Citroentje
Berichten: 1517
Lid geworden op: 9 februari 2007, 23:46
Locatie: Enschede
    unknown unknown

Bericht door Citroentje »

Allemaal ntfs inderdaad, Adri.

En die ntfs 3g is geïnstalleerd uiteraard. Evenals ntfs-config.

Het gekke is alleen dat het lukraak lijkt op te treden.
Ik zal die links eens doorlezen als ik eens uitgeslapen ben. :wink: