Ubuntu GNOME Instellingen manager

Iedereen kan hier terecht met vragen over allerhande open source software die niet in de andere fora past.
Sebazzz
Berichten: 368
Lid geworden op: 14 augustus 2006, 15:12
Locatie: Spijkenisse
    unknown unknown

Ubuntu GNOME Instellingen manager

Bericht door Sebazzz »

Ik krijg, bij iedere sessie die ik wil starten, eerst twee minuten een ubuntu-bruin scherm met linksbovenin een grijs vierkant, en hierna krijg ik de melding dat de GNOME instellingen manager(GNOME Settings Daemon) niet kan worden gestart met een engelse errortekst eronder die mij verteld dat het proces geen reactie terug gaf. In veilige modus hetzelfde, maar dan dit:

Code: Selecteer alles

Er ging iets mis bij het starten van de GNOME instellingen-voorziening.

Sommige dingen zoals thema's, geluiden of bureaubladinstellingen zouden verkeerd kunnen functioneren.

De laatste foutmelding was:

Unable to determine the address of the message bus (try 'man dbus-launch' and 'man dbus-daemon' for help)

GNOME zal de volgende keer dat u zich aanmeldt toch de instellingen-voorziening proberen te starten.
(Ik heb Ubuntu 6.10)

Hoe dit op te lossen? Bedankt!
Sebazzz
Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie »

Gewoon opnieuw opstarten en een nieuwe sessie kiezen. :D (Niet vorige sessie)

Wat doet hij dan ?

Meestal krijg je dit probleem doordat je ubuntu verkeerd afsluit.(Zomaar op de reset knop duwen) :)

Als dat niet lukt kun je in de sessie die je hebt staan eens in je terminal proberen.

sudo /etc/init.d/gdm restart
Afbeelding
Sebazzz
Berichten: 368
Lid geworden op: 14 augustus 2006, 15:12
Locatie: Spijkenisse
    unknown unknown

Bericht door Sebazzz »

Hij doet hetzelfde.

Ik heb je code geprobeerd, en dan werkt het 1 keer, en dan niet meer :(
Zijn er niet een paar systeembestanden beschadigd?
Heeft Ubuntu een soort system file checker, zoals MSWindows?
Ik kan me trouwens niet herrineren dat ik heb niet goed heb afgesloten.
Het laatste wat ik heb gedaan voordat de problemen begonnen, is WPA aan te zetten in Ubuntu, wat achteraf gezien niet lukte.
Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie »

Sebazzz schreef: Zijn er niet een paar systeembestanden beschadigd?
Simpel nee.! :)

Kun je nog bij systeem>Beheer>services komen ? probeer daar of kijk eens of je daar de WPA ziet draaien en sluit de service en herstart gnome dan is met.

sudo /etc/init.d/gdm restart
Afbeelding
Sebazzz
Berichten: 368
Lid geworden op: 14 augustus 2006, 15:12
Locatie: Spijkenisse
    unknown unknown

Bericht door Sebazzz »

Ik zie geen WPA of iets anders draadloos-gerelateerd (behalve Bluetooh).
Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie »

Sebazzz schreef:Ik zie geen WPA of iets anders draadloos-gerelateerd (behalve Bluetooh).
Bluetooth gewoon laten draaien. :wink:
Afbeelding
Sebazzz
Berichten: 368
Lid geworden op: 14 augustus 2006, 15:12
Locatie: Spijkenisse
    unknown unknown

Bericht door Sebazzz »

Oja, dat commando doet het wel.
Maar er blijf na het wegvallen van het bureaublad etc. gewoon een streepje knipperen.
Dat blijft zo, en meer doet ie niet.

Als ik op de uitknop van de laptop druk sluit Ubuntu verder af en staat de computer uit.
Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie »

En als je nou tijdens het inloggen de sessie gnome kiest wat doet hij dan.?
Afbeelding
Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie »

Wat ik ook over dit probleem heb kunnen vinden is een bug die waarschijnlijk te maken heeft met WI-FI.(WPA) :wink:

https://launchpad.net/ubuntu/+source/co ... +bug/61381
Laatst gewijzigd door rappie pappie op 24 januari 2007, 17:10, 1 keer totaal gewijzigd.
Afbeelding
Gebruikersavatar
rappie pappie
Berichten: 1503
Lid geworden op: 19 januari 2006, 14:01
    unknown unknown

Bericht door rappie pappie »

Kijk ook eens of in sudo gedit /etc/network/interfaces staat.

# The loopback network interface
auto lo
iface lo inet loopback

Als auto lo daar niet tussen staat moet je dat eens toevoegen. :)
Afbeelding