€ teken lukt niet...

Thunderbird-tips voor het handig lezen van e-mails, nieuwsgroepen en RSS-feeds.
55marathon
Berichten: 238
Lid geworden op: 14 februari 2006, 16:24
Locatie: Hattem

€ teken lukt niet...

Bericht door 55marathon » 14 februari 2006, 16:28

Ik gebruik Thunderbird thuis al een hele poos, geen probleem. Maar nu hier op het werk heb ik het nu ook, maar kan geen € teken in Thunderbird typen.

Is best lastig zeg maar, in een winkel...

Wie zou mij kunnen helpen?

Nog een andere vraag: Is er een nederlandse woordenboek beschikbaar voor de spellingscontrole? Zou handig kunnen zijn.
Patrick, niet echt computer-nerd, maar je probeert wel eens wat...

Gebruikersavatar
Sipster
Berichten: 1846
Lid geworden op: 24 september 2005, 10:39
Locatie: wageningen

Re: € teken lukt niet...

Bericht door Sipster » 14 februari 2006, 16:41

55marathon schreef:Ik gebruik Thunderbird thuis al een hele poos, geen probleem. Maar nu hier op het werk heb ik het nu ook, maar kan geen € teken in Thunderbird typen.
kun je in andere programmas (bijvoorbeeld word)wel het € teken gebruiken? welke toetsen combi gebruik je dan? heb je bij beide computers een zelfde toetsenbord?

je kunt ook [alt]0128 gebruiken
55marathon schreef:Nog een andere vraag: Is er een nederlandse woordenboek beschikbaar voor de spellingscontrole? Zou handig kunnen zijn.
ja die is er kijk in het menu
extra>opties>inhoud>tabblad spelling en klik op meer woordenboeken downloaden....
in hetzelfde tabblad kun je daarna een ander woordenboek instellen[/code]
Wees meester en vormgever van jezelf

STOP suffering the web, START surfing it, use FireFox

55marathon
Berichten: 238
Lid geworden op: 14 februari 2006, 16:24
Locatie: Hattem

Bericht door 55marathon » 14 februari 2006, 16:52

Krijg nou de kriebel...

Ik heb het al een paar dagen erop staan. Ik typ nu 1x die Alt code, gaat goed, en ik kan ineens ook via de normale manier € typen...

Laten we het maar op de onhandige gebruiker houden en niet de computer. Maar ik ben er blij mee! (ook om het snelle antwoord!)

De spellingscontrole ben ik nog niet uit. Heb ik een ander topic al om hulp gevraagd:

Als ik het volgens deze manier doe:
ja die is er kijk in het menu
extra>opties>inhoud>tabblad spelling en klik op meer woordenboeken downloaden....
in hetzelfde tabblad kun je daarna een ander woordenboek instellen
Dan loopt IE vast. (sorry, maar mijn collega kan niet met Firefox overweg, vast geroest in haar gewoontes...)
Patrick, niet echt computer-nerd, maar je probeert wel eens wat...

55marathon
Berichten: 238
Lid geworden op: 14 februari 2006, 16:24
Locatie: Hattem

Bericht door 55marathon » 14 februari 2006, 17:04

Al opgelost! Dank!
Patrick, niet echt computer-nerd, maar je probeert wel eens wat...

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11546
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Bericht door adri » 14 februari 2006, 17:18

Handig (vind ik tenminste) is de extensie abc tajpu (geschikt voor FF én TB), vooral voor wat meer 'exotische' leestekens. Is wel even wennen en uitvogelen hoe het precies werkt. :wink:

Gebruikersavatar
fruitcake
Berichten: 28
Lid geworden op: 10 maart 2004, 20:12
Locatie: Rotterdam

Bericht door fruitcake » 15 februari 2006, 11:47

Huidige versie van abctajpu (1.0) werkt alleen met FF 0.9 tot 1.0...maar met TB's laatste versie (1.5) is het geen probleem.

Nu nog een Spaanse vriendin scoren... 8)

Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11546
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen

Bericht door adri » 15 februari 2006, 12:56

Er is een nieuwe versie (1.1.1), die is wel geschikt voor FF 1.5. :)