Nederlandse versie omtoveren in Friese versie

Voor alle vertalingen van Mozilla-software in de Friese taal.
Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1510
Lid geworden op: 30 oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden
    unknown unknown

Nederlandse versie omtoveren in Friese versie

Bericht door moZes »

Als Firefox al op je computer geïnstalleerd is, maar bijv. in het Nederlands of Engels en je wilt de Fryske versie graag gebruiken, dan zijn daarvoor 2 mogelijkheden.
  • 1. Je kunt gewoon de laatste versie van Firefox downloaden vanaf http://www.mozilla.com/en-US/firefox/all.html en over de oude heen installeren. Nadeel is dat de nieuwe versie het oude profiel met bladwijzers, opgeslagen wachtwoorden, enz. gebruiken zal en dan niet de Fryske startpagina of de RSS feed van Omrop Fryslân heeft. Zitten er geen belangrijke gegevens in het oude profiel, maak dan eens een nieuw profiel aan.

    2. Wil je de Fryske versie gewoon eens bekijken, maak dan gebruik van de volgende add-on, Quick Local Switcher (ook in het Frysk). Een keer geïnstalleerd, ga dan naar de opties van QLS en deselecteer alle talen behalve en-US, nl-NL en fy-NL. Bezoek daarna de volgende weblokatie: Firefox Releases. Selecteer eerst de versie die je gebruikt, bijv. "3.0.1", daarna het platform "linux-i686", "Mac" of "win32", dan onderaan "xpi" en dan "fy-NL.xpi". Taalpakket installeren en Firefox opnieuw opstarten. Nu kun je rechtsonder bij de opties van QLS kiezen voor "fy-NL (Fries (Nederland))" als taal. Firefox zal opnieuw opstarten en dan in het Frysk verschijnen met je normale profiel. Je raakt dus niks kwijt! Wil je de normale Fryske zaken zien, bijv. de Fryske Mozilla pagina's, maak dan een nieuw profiel aan.
Oh ja, en wil je hulp bij typen in het Fries, installeer dan deze spellingscontrole:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/5679

In protte sneupplesier tawinske :!: