Een complete collectie software om gratis mee te nemen

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11348
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    unknown unknown

Een complete collectie software om gratis mee te nemen

Bericht door nirwana » 24 november 2006, 21:51

<a href="http://portableapps.com/">PortableApps</a>, bekend van programma's als Portable Firefox en Portable Thunderbird, komt nu met een <a href="http://portableapps.com/suite">complete suite</a> aan draagbare programma's. 'Draagbaar' staat in dit geval voor het feit dat je de programma's eenvoudig op een draagbaar medium (zoals een USB-pendrive, MP3-speler of iets dergelijks) mee kunt nemen.

Deze suite kun je in diverse smaken downloaden. De basis-versie is ongeveer 1 MB en daaraan kun je eenvoudig zelf andere portable toepassingen toevoegen. Dan is er de Lite-versie van ongeveer 30 MB en ook een standaard versie van zo'n 90 MB. Des te groter de suite, des te meer zit erin (maar dat spreekt voor zich).

In de standaard-editie treffen we naast Firefox, Thunderbird en Sunbird (allen van Mozilla) de virusscanner ClamWin, de Gaim-messenger, het officepakket OpenOffice.org en een Sudoku-spel. In de Lite-editie is het complete OpenOffice.org-pakket ingeruild voor de veel kleinere AbiWord-tekstverwerker.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu