TTCS OSSWIN CD: ruim 100 OSS programma's op één CD

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

TTCS OSSWIN CD: ruim 100 OSS programma's op één CD

Bericht door adri » 13 november 2006, 23:51

Was een tijdje terug opensource software (OSS) voor Windows nog redelijk zeldzaam, daar is ondertussen wel wat verandering in gekomen. Tal van OSS is behoorlijk populair geworden en er zijn ook diverse initiatieven wereldwijd om het gebruik te propageren. Eén daarvan is een leuk ideetje uit Trinidad & Tobago: daar heeft de <a href="http://www.ttcsweb.org/">Trinidad and Tobago Computer Society</a> een CD samengesteld die <a href="http://www.ttcsweb.org/osswin-cd/index.htm#desktop">uit de voegen barst van de OSS</a>.

Maar liefst meer dan 100 programma's zijn op deze CD te vinden. Niet alleen de succesnummers Firefox, Thunderbird, OpenOffice.org (OOo), VLC, de GIMP, BitTorrent en Media Player Classic maar ook onbekende programma's. Of had u al ooit van <i>Rainmeter</i> of <i>WinPooch</i> gehoord (ik niet)?

De CD herbergt alleen de Windows-versies van de programma's en wordt als <a href="http://www.petri.co.il/how_to_write_iso ... bestand</a> aangeboden. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om het ISO-bestand binnen te halen door middel van <a href="http://www.ttcsweb.org/ttcsosswincd.tor ... Torrent</a>. Niet alleen serieuze programma's, maar ook aan spelletjes is gedacht. Linuxgebruikers zullen ze vast kennen, maar welke Windowsgebruikers hebben ooit <i>SuperTux</i> of <i>TuxRacer</i> gespeeld?

De Sint is nog niet in het land, maar het is in alvast een leuk surprise-idee voor je partner: origineel en nog goedkoop ook.
Dat moet Hollanders vast aanspreken. ;)

<b>Bron:</b> <a href="http://www.livre.nl/nieuws/open-source- ... ">Livre</a>
Afbeelding