Linux onder de kerstboom

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Linux onder de kerstboom

Bericht door adri » 14 november 2006, 20:24

<b>Kerstcadeau</b>
Berichtten we gisteren nog over <a href="http://www.mozbrowser.nl/node/view/2106">dé ultieme Sinterklaas-surprise</a>, vandaag werd op <a href="http://osnews.com/story.php?news_id=16481">OSnews</a> al een fraai cadeau voor onder de kerstboom gepresenteerd. De website <a href="http://lxer.com/module/newswire/view/74 ... l">LXer</a> heeft namelijk de afgelopen maanden een lijst samengesteld van wereldwijde verkooppunten waar u een computer met voorgeïnstalleerde Linux-distributie kunt kopen. Ook bedrijven die een Windows-loze pc verkopen staan erbij. Dan hoeft u in ieder geval de Windows-licentie niet te kopen. Op de <a href="http://lxer.com/module/db/viewby.php?ui ... ">lijst</a> staan ook een aantal Belgische en Nederlandse bedrijven waar zo'n voorgeprogrammeerde desktop-pc of laptop te koop is.

Voor degenen die zonder gezeur en installatiegedoe Linux willen proberen zijn er dus bij de meeste bedrijven op de lijst computers te koop waar al een Linux-distributie op geïnstalleerd is. De meest voorkomende distro's zijn -niet geheel verrassend- SuSE, Red Hat/Fedora Core, Ubuntu en Mandriva.

<b>Held</b>
Een ander aardig Linux-nieuwtje is wel het feit dat Linus Torvalds, de grondlegger van de Linux-kernel, sinds vandaag als held te boek staat. <a href="http://www.time.com/time/europe/hero200 ... html">Time Europe</a> heeft de afgelopen 60 jaar doorgeplozen en bepaald wie er in Europa, Afrika en het Midden-Oosten een held genoemd mag worden. Tussen illustere namen als Margaret Thatcher, Nelson Mandela, The Beatles, Moeder Teresa, Helmut Kohl, Michail Gorbachev en Vaclav Havel staat dus ook die van <a href="http://www.time.com/time/europe/hero200 ... tml">Linus Torvalds</a>. Dit alles vanwege het baanbrekende werk dat Torvalds verricht heeft, waarvan de gevolgen nauwelijks onderschat mogen worden, volgens <i>Time Europe</i>. Waar ook nog te lezen is dat er zelfs een asteroïde naar hem vernoemd is. Met deze veren in zijn .... kan Linus Torvalds met een gerust hart de kerstdagen tegemoet.
Afbeelding