Franse parlement stapt over op Firefox, OpenOffice.org en Li

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
adri
Moderator
Berichten: 11549
Lid geworden op: 5 maart 2005, 14:00
Locatie: Diessen
    unknown unknown

Franse parlement stapt over op Firefox, OpenOffice.org en Li

Bericht door adri » 24 november 2006, 23:07

Vandaag was op <a href="http://www.pcadvisor.co.uk/news/index.c ... d=7687">PC Advisor</a> te lezen dat het Franse parlement besloten heeft de overstap te maken naar opensource software (OSS), meer specifiek Mozilla Firefox, OpenOffice.org (OOo) en Linux. Welke OSS e-mailclient gekozen gaat worden is op dit moment nog niet bekend. De argumentatie is dat OSS -ondanks de kosten van overschakeling- aanzienlijk goedkoper is. Tevens wordt aanbevolen om alle overheidsstukken als ODF (Open Document Format) op te slaan en uit te wisselen. ODF is het formaat dat niet alleen OOo hanteert, maar ook tal van andere softwareproducenten zoals Sun Microsystems en IBM.

De zaak is in een stroomversnelling gekomen toen <a href="http://www.assemblee-nationale.fr/12/tr ... p">Bernard Carayon</a> van premier Dominique de Villepin opdracht kreeg te onderzoeken hoe het Europese bedrijfsleven globale standaarden kon ontwikkelen om minder afhankelijk van andere (niet-Europese) regio's te worden. Zijn rapport <i>On Equal Terms</i> beveelt het gebruik van OSS en Open Standaarden (OS) aan.

Frankrijk volgt daarmee het voorbeeld van België door te kiezen voor ODF. En na München is het Franse parlement een volgende grote vis die kiest voor Linux. De Oostenrijkse hoofdstad Wenen heeft eveneens vergevorderde plannen om de overstap naar Linux te maken.
Afbeelding