Scribd stapt over op HTML5

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Scribd stapt over op HTML5

Bericht door nirwana »

Misschien ken je Scribd wel van handleidingen en presentaties die je op Internet kunt presenteren. Deze partij (met 50 miljoen gebruikers per maand) heeft onlangs aangekondigd dat ze van het Flash-formaat overstappen naar de open HTML5-standaard. In deze presentatie leggen ze de achterliggende gedachte uit. Uiteraard is deze presentatie ook in HTML5-formaat opgesteld. Je kunt nu op hun site in de voorkeuren aangeven of je de site in Flash of in HTML-formaat wilt lezen. Uiteindelijk zullen ze dan helemaal naar HTML5 overschakelen.

De afgelopen tijd staat het gebruik van het Flash-formaat onder druk. Nu is dat op zich een goede ontwikkeling, want we zijn voor het gebruik van open standaarden die eenvoudig door webbrowsers te lezen zijn. Flash werd iets te overmatig gebruikt: voor advertenties, video's en dus ook voor presentaties. Toch zie je dat de laatste tijd steeds meer partijen overstappen naar HTML5, omdat deze standaard ook mogelijkheden biedt die men voorheen alleen goed met Flash voor elkaar kon krijgen (bijvoorbeeld video afspelen of het gebruik van andere lettertypes). Zo is YouTube nu al een tijd bezig met HTML5. Des te meer grote partijen hiermee aan de slag gaan, des te meer zullen andere partijen ook geneigd zijn hun toepassingen op HTML5 te baseren.

bron: The Register
zie ook: WebWereld: Opera staat Apple bij in Flash-oorlog
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu