Opensource Facebook-alternatief Diaspora is aanstaande

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11524
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Opensource Facebook-alternatief Diaspora is aanstaande

Bericht door nirwana »

Diaspora moet een alternatief vormen voor de "social media"-site Facebook. Naar aanleiding van de privacy-bezwaren rondom Facebook heeft een groep studenten het plan opgevat om een alternatief voor Facebook op te zetten. Als ze er in zouden slagen om binnen 40 dagen een bedrag van 10.000 dollar op te halen, dan zouden ze hiermee beginnen. Echter bereikte men dat doel al in slechts 12 dagen. Inmiddels staat de teller op 200.000 euro.

Diaspora gaat p2p-technologie gebruiken voor hun sociale netwerk. Op die manier wil men voorkomen dat er een Big Brother-idee ontstaat. Op 15 september wordt de code van het Diaspora-project als open source beschikbaar gesteld. In het bericht op hun weblog geven de makers aan dat we onze toetsenborden gereed moeten maken voor de 15e september. In elk geval zijn de verwachtingen hooggespannen. Dan is alleen nog de vraag hoe je iedereen van Facebook over krijgt naar Diaspora. Laten we hopen dat de makers daar ook al over na hebben gedacht.

bron:
- Nu.nl: Facebook-alternatief is aanstaande
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu