NIEUW: Firefox 7 en Thunderbird 7

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

NIEUW: Firefox 7 en Thunderbird 7

Bericht door nirwana »

Het is alweer zover: er zijn weer verse nieuwe versies van Mozilla Firefox en Thunderbird beschikbaar. Ditmaal gaat het om versie 7 en je kunt je software op de gebruikelijke manier bijwerken. De eenvoudigste manier is bijwerken vanuit de software zelf (onder Windows: via het Help-menu in het programma). Voor Linux-systemen zal de software vanzelf beschikbaar komen voor je distributie.

De release notes zijn op dit moment alleen in het Engels beschikbaar:
- Release notes Firefox 7
- Release notes Thunderbird 7

Daarin lees je onder andere dat Firefox 7 beter met het beschikbare geheugen om moet gaan (vooral onder Windows). Ook is in Firefox de http:// aanduiding nu uit de locatiebalk verdwenen. Als je echter een adres vanuit Firefox kopieert dan wordt dat voorvoegsel wel mee gekopieerd, want anders kopieer je geen compleet webadres. Ook kun je anonieme gegevens over de prestaties van jouw Firefox met Mozilla delen. Dan weet Mozilla hoe de software het bij jou op het systeem doet en kunnen ze daar eventueel in hun software-ontwikkeling rekening mee houden. Deze mogelijkheid kun je inschakelen via het Opties-scherm van Firefox onder het tabblad Geavanceerd.

In Thunderbird is de manier waarop bijlagen worden behandeld verbeterd. Zo kun je eenvoudig alle bijlagen van een bericht in 1 keer opslaan of alle foto's in een bericht in een overzicht bekijken. Daarnaast is Thunderbird 7 weer sneller en stabieler gemaakt, dus zeker een upgrade waard.

Uiteraard zijn we benieuwd naar hoe deze nieuwe versies jullie bevallen, dus deel je ervaringen in onze forums.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu
henk17
Berichten: 2
Lid geworden op: 28 september 2011, 18:25
    Windows XP Opera

Re: NIEUW: Firefox 7 en Thunderbird 7

Bericht door henk17 »

Beste mensen ik heb Mozilla Thunderbird 7 geinstalleerd en nu kan ik blijkbaar de add on agenda niet meer invoegen. klopt dat?