Nieuwe Opensource-startpagina's

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Nieuwe Opensource-startpagina's

Bericht door nirwana »

Enkele weken geleden zijn de opensource-pagina's van Startpagina overgenomen door ondergetekende. Twee van deze pagina's zijn al op het nieuwe platform van Startpagina.nl overgezet:
- http://opensource-besturingssysteem.startpagina.nl/ (diverse opensource besturingssystemen (Linux,BSD, etc)
- http://opensource-cms.startpagina.nl/ (content-management-systemen in alle soorten, maten en programmeertalen)

Deze pagina's hebben ook (1 of meerdere) nieuws-feeds, zodat er altijd iets nieuws te vinden is. Voor de besturingssysteem-pagina worden bijvoorbeeld bijgewerkte distributies vermeld.

Als je geen zin hebt om het volledige adres van die pagina's in te voeren:
- de eerste pagina is ook te bereiken via http://os.startpagina.nl
- de tweede pagina is ook te bereiken via http://cms.startpagina.nl

Deze beide pagina's zijn sub-pagina's van de Opensource-startpagina: http://opensource.startpagina.nl/
Die pagina wordt binnenkort ook naar het nieuwe platform van Startpagina overgezet. Elke link moet daarvoor opnieuw bij het nieuwe platform worden ingevoerd, dus dat kan nog wel even duren.

Deze pagina's hebben overigens niet als doel om elke distributie of elk CMS dat er bestaat te vermelden. Dan zie je door de bomen het bos niet meer, want iedereen kan een distro beginnen of een beheer-systeem voor z'n eigen website maken. Ik heb geprobeerd om op deze pagina's een goed overzicht te bieden van wat er zoal aangeboden wordt op beide gebieden en wat de moeite van het bekijken waard is.

Mocht ik daarbij echt iets vergeten zijn, dan kun je dat uiteraard aanmelden. Vermeld er dan ook bij waarom dit volgens jou niet op de startpagina mag ontbreken. Bij voorkeur moet elke link iets aan de startpagina toevoegen.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu