Mozilla neemt initiatief voor StopWatching.Us

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11526
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Mozilla neemt initiatief voor StopWatching.Us

Bericht door nirwana »

Je moet de afgelopen week onder een behoorlijk grote steen geleefd hebben als je nog niet hebt gehoord van de omvangrijke spionage-praktijken van de Amerikaanse geheime dienst NSA. Zij schijnen toegang te kunnen krijgen tot gegevens van grote bedrijven als Google, Facebook en Apple. Die bedrijven slaan steeds meer van onze gegevens "in the cloud" op, dus de kans is groot dat onze gegevens daaronder vallen. Het schijnt daarbij vooral te gaan over accounts van niet-Amerikanen, kortom: van jou en van mij.

Als reactie daarop heeft Mozilla het initiatief genomen tot het platform StopWatching.Us. Steeds meer andere organisaties (zoals de EFF en Greenpeace) sluiten zich hierbij aan. Zij willen een stevig tegengeluid geven tegen dergelijke praktijken. Het doel is om bepaalde Amerikaanse wetgeving (Patriot Act, etc) op basis waarvan de Amerikaanse overheid dit toestaat aangepast te krijgen.

Als je ook de klokkenluider van deze actie, Edward Snowden, wilt helpen, dan kan dat door het ondertekenen van deze petitie.

bron: Webwereld
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu