Firefox voor Maemo RC3 beschikbaar

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
moZes
Berichten: 1510
Lid geworden op: 30 oktober 2003, 9:49
Locatie: Leeuwarden
    Windows XP Firefox

Firefox voor Maemo RC3 beschikbaar

Bericht door moZes »

Mozilla heeft de derde release candidate van Firefox voor Maemo uitgebracht. Sinds RC2, zijn er weer tal van bugs opgelost en zijn de prestaties weer verbeterd. Gebaseerd op feedback van testers, zijn er een aantal crashbugs verholpen. Om het laden van pagina's te versnellen, zijn er een aantal voorkeuren aangepast en verschillende algoritmes. Ook is het zoomen verbeterd en het verschuiven van pagina's.

Als je RC2 al geïnstalleerd hebt op je N900 of N810, krijg je binnenkort automatisch de update. Anders kun je, als je dit met je telefoon bekijkt, het installeren van deze plek.

Er is besloten om voorlopig plug-ins uit te schakelen (niet te verwarren met add-ons, welke wel werken) voor deze release. De Adobe Flash plug-in, die op vele sites gebruikt wordt, degradeerde de prestaties dermate van de browser dat het niet meer voldeed aan de standaarden. Als je de experimentele ondersteuning voor plug-ins wilt proberen, kun je dit handmatig inschakelen via about:config, maar dat is op eigen risico. Er wordt gewerkt aan een add-on waarmee een gebruiker kan bepalen op welke sites wel of niet plug-ins gebruikt mogen worden, omdat sommige sites, als YouTube, wel goed werken.

Firefox mobile is er in 40 talen waaronder het Nederlands en het Frysk.