Meten van de prestaties van Firefox-installaties (in Aurora)

Vervanging van de nieuwspagina van MozBrowser.
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11525
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Meten van de prestaties van Firefox-installaties (in Aurora)

Bericht door nirwana »

Inmiddels staat Firefox op menige computer geïnstalleerd. Doorgaans blijkt dat een fijne browser te zijn, maar in sommige gevallen misdraagt Firefox zich. Dat soort gevallen worden hier dan vaak op het forum gemeld en zo proberen we dan Firefox weer zo snel mogelijk in het gareel te krijgen.

Mozilla heeft aangegeven dat ze ook graag weet hoe de Firefoxen op de vele computers zich gedragen. Daaruit kan Mozilla dan weer interessante gebruiksgegevens halen. Dit zijn dan puur technische gegevens zoals hoeveel geheugen Firefox gebruikt, hoeveel tabbladen er dan open staan, welke plug-ins er veel gebruikt worden en allemaal van dat soort informatie.

In de Aurora-versies van Mozilla is nu een mogelijkheid ingebouwd waarmee je kunt aangeven dat de prestaties van jouw Firefox met Mozilla gedeeld kunnen worden. Aurora is de test-versie van Mozilla Firefox die nog niet geschikt is voor algemeen gebruik (omdat er nog druk aan ontwikkeld wordt). Wel kunnen mensen die zich interesseren in de ontwikkeling van Firefox alvast deze Aurora-versies installeren om te zien hoe Firefox zich verder ontwikkelt.

Je kunt deze instellingen vinden onder Opties > Geavanceerd > Algemeen > Prestatiegegevens verzenden. Ik wil iedereen die een Aurora-versie van Firefox gebruikt dan ook aanraden om dit in te schakelen om zo Mozilla van zoveel mogelijk gegevens te voorzien. Aan de hand daarvan kan Mozilla dan Firefox verder verbeteren.

Overigens is het niet de bedoeling van Mozilla om hier een Big Brother-functie van te maken. Mozilla zal daarom niet in de gaten houden welke websites er bezocht worden en dat alles in een uitgebreid profiel van jou gaan bijhouden. Deze functionaliteit is puur gericht op het verbeteren van de gebruikerservaring met Firefox. De geschiedenis leert ons dat Mozilla wat dat betreft een betrouwbare organisatie is. Velen van ons delen inmiddels al hun e-mail en bezochte websites met bedrijven als Google en Microsoft. Waarom zou je Mozilla dan niet ook wat gegevens geven over hoe je hun software gebruikt ?!?

bron: security.nl
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu