gastenboek maken voor mijn website

Tips voor de Nvu en Kompozer. Dit zijn visuele programma's om webpagina's mee te maken (WYSIWYG).
Karin
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 september 2012, 22:26
    Windows Vista Chrome

gastenboek maken voor mijn website

Bericht door Karin »

hallo,

Ik heb een website gemaakt, ckj-art.com, waarin ik ook een gastenboek wil maken. Echter lukt het me niet. Ik heb al heel veel gelezen op internet en heb een aantal dingen geprobeerd maar helaas het gaat niet.

kan iemand mij helpen en dit stap voor stap uitleggen?

Al vast bedankt voor de moeite

karin
Gebruikersavatar
nirwana
Beheerder
Berichten: 11528
Lid geworden op: 19 september 2003, 5:09
    Windows 7 Firefox

Re: gastenboek maken voor mijn website

Bericht door nirwana »

Karin,

Jouw website ziet er netjes uit. Alleen de animated GIF op de voorpagina kan waarschijnlijk wel wat kleiner (qua bestandsgrootte). Misschien kom ik daar later nog eens op terug om te zien of we dat kleiner kunnen krijgen.

Een ander onderwerp om nog eens op terug te komen zijn de titels die je aan de pagina's hebt meegegeven (bijvoorbeeld "gallery").

Nu eerst een gastenboek. In grote lijnen zijn hiervoor 4 mogelijkheden:
1) wat jouw provider zelf aanbiedt
2) zelf een gastenboek op de server installeren (als de server PHP ondersteunt), bijv http://www.hotscripts.com/category/scri ... uestbooks/
3) een formulier op jouw site, aangevuld met een externe dienst voor de verwerking, zoals http://www.braveapps.com/guestbook/
4) een compleet extern gastenboek, zoals http://www.gratisgastenboek.com

Het lijkt me handig om eerst optie 1 te proberen om te zien wat jouw provider aanbiedt. Volgens mij heb je jouw website bij Antagonist. Van wat ik heb begrepen bieden zij ook een online control panel met Installatron aan. Met Installatron schijn je eenvoudig web-toepassingen aan jouw website te kunnen toevoegen. Daar zit ook ongetwijfeld een gastenboek bij. Zit je inderdaad bij Antagonist en kun je voor jouw website gebruik maken van Installatron ?

PS: ik zie dat je ook nog geen Contact-formulier hebt. Daarvoor geldt ook eigenlijk het bovenstaande. Gastenboek en Mailform zijn 2 toepassingen die providers vaak standaard al aanbieden. Al kan ik me ook voorstellen dat een provider iets als Installatron aanbiedt waarmee je eenvoudig zelf een dergelijke toepassing kunt uitkiezen en installeren.
Met vriendelijke groet,

Martijn
[ Mede-oprichter + webmaster MozBrowser | beheerder Startpagina's over freeware, GIMP, Mozilla en OpenOffice.org / LibreOffice, Ubuntu